Zo leuk: ZomerSounds bij Ouwehands Dierenpark

14 juli 2022
Deze zomer ontdek je dierengeluiden bij ZomerSounds Ouwehands Dierenpark. Kidsproof-collega Patricia ging met haar gezin op pad om te horen wat de natuur hen te vertellen heeft. Je leest alles over hun avontuur in deze blog.
ZomerSounds bij Ouwehands Dierenpark
We zijn dol op dierentuinen en proberen er ieder jaar eentje te bezoeken. Deze zomervakantie stond Ouwehands Dierenpark in Rhenen op ons lijstje. We waren er nog nooit geweest, maar wat een mooi park! Tijdens de ZomerSounds weken is er extra veel te beleven.

Ouwehands ZomerSounds digitale game

Bij binnenkomst komen we gelijk een bord tegen met de uitleg over de digitale ZomerSounds game. Telefoon bij de hand, QR code scannen en spelen maar! De vragen over dierengeluiden zijn best wel uitdagend, dus het is echt leuk om hier met z’n allen over na te denken. En gelukkig zijn wij heel goed in gokken. Zijn jullie competitief ingesteld? Je kunt ook in teams tegen elkaar spelen!

Ouwehands ZomerSounds Audiotour Sterrin Smalbrugge

Let ook op de borden van ecologe en reptieldeskundige Sterrin Smalbrugge. Zij vertelt bij een aantal bijzondere dieren, waarom zij zo speciaal zijn. Ook hier scan je makkelijk de QR codes. Vooral mijn kleine Freek vond dit super interessant. En eerlijk is eerlijk: wij hebben er ook veel van opgestoken.

Ouwehands ZomerSounds Djembe workshop

Tijdens de hele vakantie zijn ook er leuke straattheater acts in het dierenpark waar de kinderen aan mee kunnen doen. Mijn kids deden mee aan de djembé workshop. Na een korte uitleg en een rondje ritmes nadoen, was het tijd voor een spannend jungle verhaal. Pas op, daar komt een kudde olifanten!

Ouwehands Bamboo Bill

Na de workshop genoten we van een kopje koffie op het terras (de ijskoffie is echt een aanrader!) en daarna is het tijd voor de show van Bamboo Bill. De muzikale show is echt een feestje. Mijn kinderen (6 en 8 jaar) zaten er gelijk helemaal in, maar ook de jongere kids in de theatertent zaten geboeid te kijken.

ouwehands pandasia

Volgende stop: het pandaverblijf Pandasia. Wow, wat is dit mooi. En zo tof om de reuzepanda’s hier in het echt te zien. En dat kleintje.. zo lief! We blijken maar weinig te weten van deze prachtige dieren, maar gelukkig heeft Sterrin een heleboel leuke weetjes voor ons. Het Aziatische restaurant is ook een goede tip voor als je geen zin hebt in patat of broodjes!

Ouwehands ZomerSounds - fotospot

We lopen verder door het berenbos. Je kunt hier de ‘gewone’ weg nemen of het avonturenpad boven het berenverblijf. Een beetje spannend, maar echt superbijzonder om boven de beren te lopen! Als we uit het bos lopen, komen we een fotospot tegen. Die kom je deze zomer op verschillende punten tegen. Leuk om hier even een foto te maken (springen maar!) én je maakt nog kans op gratis entreekaarten ook!

ouwehands olifanten

Wie je ook zeker moet fotograferen is Bumi, het kleine olifantje! Echt zo schattig! Ik kan hier echt uren blijven kijken, maar de voederpresentatie bij de bonobo’s begint, dus we lopen snel door. De verzorgster vertelt leuke dingen over de dieren en je kunt ook vragen stellen, omdat ze tussen het publiek staat.

Ouwehands ravotaapia

Na de apen, hangen de kinderen zelf ook even de aap uit in RavotAapia. Ook voor stoere kids is hier genoeg te spelen. Denk aan een vlot, griezelspelonk of megahoge glijbaan. Tip: neem een handdoek of droge kleren mee, want veel kinderen spelen hier met (of beter gezegd in) het water. Er is hier ook een leuke buitenspeeltuin met terras.

Ouwehands vogel schommel

Tijd voor de laatste exotische dieren! Weet jij wat voor geluid een gifkikker maakt? Wij nu wel! En check deze kleurrijke, papegaai-schommel die je vlakbij de uitgang vindt. Wij hadden nog nooit zoiets gezien! Maar wat de kinderen nou het allerleukste van de dag vonden? De djembé workshop, de show van Bamboo Bill en het zien van de reuzenpanda's!

Ouwehands ZomerSounds QR codes

Goed om te weten

De ZomerSounds in Ouwehands Dierenpark duurt nog tot en met 4 september. De dierentuin is elke dag geopend van 09:30 uur tot 18:00 uur. Tip: koop je ticket alvast online, dan hoef je niet in de rij te staan! 

Het dagprogramma met de actuele tijden van de shows, straattheater acts en dierenpraatjes vind je online. Handig om een globale planning te maken, mocht je dit leuk vinden. De plattegrond van het park is trouwens ook online te vinden!

In het dierenpark kom je verschillende horeca opties tegen, met voor ieder wat wils. Ook zijn er genoeg plekken in het park waar de kinderen even kunnen uitrusten of juist lekker uitrazen.

Ga je ook naar Ouwehands Dierenpark? Laat ons weten hoe het was via amersfoort@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel plezier!

Klik op de roze websitebutton hieronder voor meer informatie over het dierenpark of Zomersounds
Naar de website