• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Sinterklaas intochten in regio Amersfoort & Gelderse Vallei

2 november 2023
Op zaterdag 18 november 2023 vaart Sinterklaas en zijn Pieten Nederland binnen met zijn stoomboot. Sint en zijn Pieten bezoeken dit jaar ook weer de regio Amersfoort, Ede, Wageningen en Veenendaal. Maar wanneer zijn de intochten en waar komt Sinterklaas aan?
Sint intochten in en om Amersfoort
Wij hebben de Sinterklaasintochten in en rondom Amersfoort op een rijtje gezet. Klik op de plaatsnaam voor meer informatie.

Amersfoort
Sinterklaas komt op zaterdag 18 november voet aan wal in de Eemhaven. Daarna maakt hij een rondje door de binnenstand van Amersfoort. Komen jullie hem een handje geven? 

Vathorst

Op zaterdag 25 november van 16:00 uur & 20:00 uur zijn Sint en zijn Pieten in de Markenhaven in Vathorst. In de grachten van de wijk Vathorst wordt het een feestelijk ontvangst. 

Winkelcentrum Emiclaer

Zet 18 november in je agenda als je boodschappen gaat doen bij Emiclaer. Hij komt dan met de hoofdpiet naar het winkelcentrum. Verder is er een Pietenteam die hele mooie ballonfiguren kan maken en de Pietenband zorgt voor een gezellige sfeer tijdens het boodschappen doen. 

Hoogland

Op zaterdag 18 november om 14.00 uur komt Sint en zijn gevolg in het winkelcentrum Kraailandhof in  Hoogland aan.  Tijdens dit Sinterklaasfeest is er een Pieten DJ en een optreden van DCA. Supergezellig!

Soest

Op 18 november is er een feestelijke rit door Soest. De Sint en zijn Pieten worden door de burgermeester van Soest welkom geheten en dan toeren ze vervolgens door heel Soest. Check van te voren de route door op de plaatsnaam te klikken. Leusden en Achterveld

Yes! Sint en zijn Pieten komen ook de 18de naar Leusden en Achterveld. De intocht start dit jaar om 14.00 uur bij het C.M. de Vorplein rn gaat dan door Achterveld. om 14.50 uur wordt de Sint en zijn Pieten welkom geheten door de brugermeester. Dat wordt een gezellig feestje!

Nijkerk

Ook in Nijkerk is het 18 november groot feest. Sint komt dan aan met de boot in de havenkom, waar hij vervolgens met zijn Pieten een rondgang door de stad maakt. 

Barneveld

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas, als alles goed gaat, weer aan in Nederland. En natuurlijk slaan zijn Pieten en hij Barneveld Centrum niet over. Tussen 13.30 en 15.00 uur rijdt de Sint op Ozosnel door het centrum. Als het mogelijk is stapt hij soms even af om een handje te schudden.

Spakenburg-Eemdijk

Op 18 november is er een feestelijke optocht en rijdt de Sint een route door Bunschoten-Spakenburg.Hij neemt maar liefst 100 knotsgekke pieten met zich mee. Check van te voren welke route hij rijdt door op de plaatsnaam te klikken. Veel plezier!

Putten

Hij komt, hij komt....dit jaar ook met zijn boot op 18 november in Putten aan! Om 13.00 uur komt hij aan in de haven van Putten.  Er worden pepernoten uitgedeeld en kinderen kunnen met Pieten op de foto. Pietenfanfare de Peppernuts komen ook weer gezellig mee.


Ermelo

Sinterklaas komt op 18 november met zijn Pietengevolg om 14.00 uur aan op het Raadhuisplein. Daarna vertrekt de stoet door de Stationsstraat om te eindigen op het Molenaarsplein. Sinterklaas blijft slapen in Het Pakjeshuis. 

Ede

Zaterdag 18 november rijdt Sinterklaas en zijn Pieten het station van Ede binnen. Daarna zal Sinterklaas met zijn pieten en de pietenband door het centrum van Ede wandelen om alle kinderen gedag te zeggen en natuurlijk peppernoten uit te delen. De pietjes met een groene ballon zullen glutevrije pepernoten uitdelen.

Veenendaal

Ook bezoekt de Sint met zijn gevolg Veenendaal op 18 november. De intocht in het centrum van Veenendaal begint om 13.00 uur bij het gemeentehuis. De Sint gaat dan met een aantal van zijn Pieten, op zijn paard naar winkelcentrum de Scheepjeshof. Op de markt wordt hij hartelijk ontvangen door de burgermeester van Veenendaal. Hierna gaat zijn route via de Passage Corridor. Daar kun je vanaf 13.45 uur meezingen van de bekende Sinterklaas meezingers. Maar er staat ook een leuke verrassing te wachten....

Sinterklaasactiviteiten

Vanaf 18 november zijn er nog veel meer leuke evenementen en activiteiten rondom Sinterklaas. Denk aan Sinterklaasfilms, Slaapkamer van Sint, Pietensafari en leuke (poppen)theatervoorstellingen. Kijk hiervoor in onze Uitagenda.


Mocht er nog een Sinterklaasintocht ontbreken, geef het aan ons door en we zetten deze erbij.

Iedereen een hele fijne Sinterklaastijd!