7x leuke zwemplekken in regio Amersfoort

12 juni 2022
Met mooi weer is er niks leukers dan een bezoek te brengen aan het strand. Wist je al dat je daarvoor helemaal niet urenlang in de auto hoeft te zitten? In en om Amersfoort zijn er gelukkig een hoop kindvriendelijke en leuke plekjes te vinden waar kinderen lekker buiten kunnen zwemmen en spelen. We zetten ze natuurlijk graag voor je op een rijtje. Laat die zomerse temperaturen maar komen!
7x met de kids naar het strand
Recreatiegebied Nijkerk aan Zee
Grenzend aan een kleine jachthaven, met uitzicht op de Flevopolder, ligt Recreatiegebied Nijkerk aan Zee. Je vindt hier een paar mooie zandstrandjes waar je lekker kunt uitwaaien of zonnen. Ideaal, door het ondiepe water kunnen juist kids hier lekker rond zwemmen!

Restaurant SES
Aan de prachtige strandboulevard in Putten geniet je bij Restaurant SES van de heerlijkste gerechten en drankjes, terwijl de kids zich vermaken in het zand en klimmen en klauteren rond de vrolijke speeltoestellen op het strand. Zin om in de buurt te overnachten? Naast het restaurant ligt een camping, dat is nog eens leuk!Strand Horst
Ook een aanrader, Strand Horst. Neem vanaf de prachtige zandstranden een frisse duik in het heldere water. Daarnaast is er een speeltuin aanwezig en kun je hier heerlijk picknicken, voetballen of andere spelletjes spelen. Goed om te weten, er is hier geen toezicht aanwezig.

Recreatiepark Overbos
Tussen Hoevelaken, Nijkerk en Hooglanderveen vind je Recreatiepark Overbos. Hier hebben ze niet alleen een prachtig natuurbad, maar ook een ligweide met speelmogelijkheden voor de kinderen. Een leuk plekje, in een rustige omgeving! 

Recreatiegebied Zeumeren
Bij Recreatiegebied Zeumeren is ook een hoop te beleven. Hier vind je naast een strand ook een ligweide, een waterspeeltoestel, een kabelbaan, een piratenklimschip, schommels, waterdoeltjes en een volleybalveld. Dit is niet alleen een ideale plek voor een dagje strand, ze organiseren hier ook toffe kinderfeestjes.Henschotermeer
Het Henschotermeer is een uniek recreatiegebied, middenin de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Of je nu zin hebt om te luieren of een zandkasteel te bouwen, te zwemmen of heerlijk rond te dobberen, er is voor ieder wat leuks te doen. Vergeet niet om jezelf en je kids in het Oude Strandhuis te trakteren op een hapje of een drankje.

Strand Nulde
Tussen Nijkerk en Putten, aan het Veluwe meer ligt Strand Nulde. Vanuit Amersfoort is het 15-20 minuten met de auto. Je kan er zwemmen, spelen op de klimtoestellen, er is een volleybalveld en een paviljoen waar je een ijsje of iets te drinken kunt halen. En heel gezellig; je kan er bbquen.  Veel strandplezier!

Tip: Meer leuke zwemplekken vind je hier