icon-closeLandelijk omniversum week 28-29
icon-closeLandelijk omniversum week 28-29

Paas eierpotjesTerug naar het overzicht

Iets heel anders klaarmaken tijdens Pasen? Maak een frans eierpotje met zalm en spinazie
In Frankrijk heet dit gerecht oeuf en cocotte. Stiekem klinkt dat natuurlijk veel mooier dan eierpotjes.

Maar het gaat natuurlijk om de inhoud van de potjes en wat dacht je van de smaak? Met beide zit het meer dan goed in deze heerlijke variant met spinazie en zalmblokjes. Benieuwd hoe je het maakt? 

Benodigdheden:
4 ovenvaste schaaltjes of (weck)potjes Braadslee met warm water
Oven

Ingrediënten:
4 eieren 1 bakje grootte zalmblokjes of snippers 8 eetlepels kookroom,
1 klein handje verse spinazieblaadjes, bieslook Boter om de schaaltjes /potjes in te vetten

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de spinazieblaadjes in reepjes. Beboter de ovenvaste schaaltjes en strooi er wat zout en versgemalen zwarte peper in. Bedek de bodem van elk potje met spinazie, schep er 1 eetlepel room over en de helft van de zalmblokjes. Breek hierover 1 ei en leg er de rest van de spinazie en zalm rond. Schep de rest van de room in de potjes en plaats ze in een warmwaterbad. Een warmwaterbadje maak je makkelijk door een braadslee met warm water te vullen. Het water moet halverwege het potje komen. Zo gaart het eitje mooi gelijkmatig.

Zet de schaal in het midden van de oven. Het potje ei is na ongeveer 10 à 15 min. gaar. Het eiwit moet gestold zijn en de dooier naar je zin (hard of juist zacht). Werk je potje af met bieslook snippers en serveer.

Tip: Maak met Pasen verschillende eenpersoons eipotjes met de favoriete ingrediënten van je gezinsleden of vrienden. Of laat de kids hun eigen potje maken, succes verzekerd! Zo kan je bijv. ipv. spinazie ook wat in stukjes gesneden champignons, cherrytomaatjes of mozzarella gebruiken. Aspergepunten, hamblokjes of kipreepjes met groene kruiden, artisjokharten met zongedroogde tomaatjes en tonijn met reepjes geroosterde paprika.

Kies zelf maar… Een eierpotje smaakt heerlijk met geroosterde halve bagels…die je evt. al 3 dagen van tevoren kan maken. Ze zijn heerlijk om zo op te peuzelen maar de combinatie van het knapperige brood met het zachte ei is gewoonweg overheerlijk!
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

16X EEN DAGJE UIT MET KINDEREN IN NEDERLAND

16X EEN DAGJE UIT MET KINDEREN IN NEDERLAND

Leuk voor de zomervakantie: met het gezin een dagje op pad in Nederland. Haal je skelterbewijs, vlieg razendsnel van de tubingbaan, maak een 5D vliegreis... Wij hebben 16 top uitjes voor je verzameld. Happy summer!

Naar de zomertips!