Winter kabouterwandelingTerug naar het overzicht

Wandel de kabouterroute op landgoed Schothorst en ontdek hoe kabouters de winter doorkomen.
Welke wandeling kies jij deze winter om te gaan wandelen op landgoed Schothorst? Deze winter is Het Groene Huis vanwege coronamaatregelen helaas gesloten. Toch valt er genoeg te genieten op het mooie landgoed! Buiten, naast de ingang van Het Groene Huis, staat een blauwe kist met verschillende wandelroutes voor jong en oud.

Winter Kabouterwandeling
Van 1 december t/m 28 februari kunnen kinderen ontdekken hoe de kabouters op landgoed Schtohorst de winter doorbrengen. Met een wandeling komen ze van alles te weten over de kabouter rondom het Groene huis. De wandelroute is geschikt voor kinderen van 3-6 jaar. 

Winterboekje 
Het Groene huis heeft een leuk doe-boekje gemaakt met opdrachten voor kinderen. In het boekje staat een route over het landgoed en vind je korte teksten en kijkopdrachten over winter onderwerpen die je samen met de kinderen kunt doen.

Korstmossen wandeling 14+
Weet jij wat korstmossen zijn? Ontdek ze en kom van alles over te weten bij landgoed Schothorst. Tijdens de wandeling lees je allerlei bijzondere weetjes over korstmossen: over hoe ze leven, zich voortplanten en wat hun rol is in de natuur. Je zult ze daarna altijd met andere ogen blijven bekijken. 

Kom jij ze bewonderen op landgoed Schothorst? Vergeet niet je vergrootglas mee te nemen!

Tenslotte is er ook een recreatiekaart van de regio Amersfoort met wandel-, fiets- en beweegroutes, klompenpadden en recreatie tips. Deze recreatiekaart is gratis mee te nemen.

Kom dus vooral genieten met je kinderen van de mooie natuur met leuke wandelroutes op Landgoed Schothorst!

Klik op de roze website button voor meer info of om een wandeling te downloaden.

Tip: Het Groene Huis biedt ook leuke kinderfeestjes in de natuur aan. 

Het Groene Huis

Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs