icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

MondriaanhuisTerug naar het overzicht

woensdag 1 september
Kom van alles te weten over kunstenaar Piet Mondriaan in museum het Mondriaanhuis in Amersfoort
Ontdek Mondriaan deze zomer
Piet Mondriaan is een beroemde kunstenaar. Wist je dat hij in Amersfoort is geboren? In zijn geboortehuis kom je van alles over hem te weten. Mondriaan is vooral beroemd om zin schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vakken. Wil je meer over hem ontdekken? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. De speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen van 7-12 jaar.

Beleef Mondriaan
Mondriaan woonde op verschillende plekken. In het Mondriaanhuis in Amersfoort reis je met hem mee van Amersfoort naar Winterswijk, van Amsterdam naar Parijs en via Londen naar New York. In zijn op ware grootte nagebouwde Parijse atelier zie je hoe Mondriaan zijn werkruimte helemaal naar zijn hand zette. In New York kruip je als het ware in de huis van de kunstenaar en word je ondergedompeld in een show van licht en geluid.

Doe als Mondriaan
Heb je na het bezoek aan het Mondriaanhuis ook zin om een kunstwerk te maken? Ga dan in het 'Doe-het-zelf-atelier' aan de slag. Je kunt er iets maken volgens de handleiding in het atelier, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

Kinderworkhops in de vakantie
In het Mondriaanhuis zijn regelmatig creatieve kinderworkshops. Tijdens een workshop ga je iets maken of doen dat te maken heeft met Mondriaan. Deze zomervakantie kun je porselein in Mondriaanstijl schilderen, een van de huisdieren van Mondriaan tekenen of meedoen met een muzikale workshop.

Klik op de roze websitebutton voor meer info of om alvast kaarten te reserveren.
NB: In de vakantie is het museum ook op maandag open.

Tip: Vier je kinderfeestje in het Mondriaanhuis en word zelf kunstenaar!

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Openingstijden
Dinsdag t/m zondag van 11.00 tot 17.00 uur
Prijs Volwassenen € 10,- Jeugd t/m 17 € 8,- Kinderen tot 6 jaar Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kom verkleden of doe mee met een workshop!

Kom verkleden of doe mee met een workshop!

Bezoek deze zomer Museum Flehite en ontdek de geschiedenis van Amersfoort! In het Depot Junior mag je van alles aanraken en uitproberen, er is een verkleedkist en in de zomervakantie zijn er creatieve kinderworkshops.

Dat wil je niet missen!