Maak je eigen MondriaanhuisTerug naar het overzicht

maandag 1 januari
Maak je eigen droomhuis in Mondriaanstijl met deze doe-het-zelf knutselopdracht thuis.
In Amersfoort staat het Mondriaanhuis. De beroemde schilder Piet Mondriaan is er geboren, maar helaas kun je tijdens de lockdown het museum niet bezoeken. Tijdens de meivakantie, maar ook erna organiseert Het Mondriaanhuis leuke activiteiten zoals je eigen Mondriaanhuis maken of help Piet Mondriaan met zijn nieuwe kunstwerk. 

Maak je eigen Mondriaanhuis
Honderd jaar geleden ontwierp Piet Mondriaan zijn beroemde atelier in Parijs. Helemaal naar eigen smaak. Hoe ziet jouw ideale huis er eigenlijk uit? Ga net als Mondriaan creatief aan de slag met ontwerpen en bouwen. Met de online uitleg weet je welk materiaal je nodig hebt en hoe je moet beginnen. 

Help Mondriaan met zijn schilderij
Kunstenaar Piet Mondriaan heeft even geen inspiratie en zit voor een leeg schildersdoek. Kun je hem helpen om een schilderij te maken? Download de kleurplaat en print hem uit.

Klik op de roze button om de uitleg van het Mondriaanhuis of om de kleurplaat te printen. 
Natuurlijk zijn de medewerkers heel benieuwd wat voor moois je hebt gemaakt. Maak een foto voor social media en gebruik #mondriaanhuis

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Openingstijden Gratis Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Het is meivakantie!

Het is meivakantie!

Het liefst waren we eropuit gegaan naar een museum, theater, bioscoop of indoorspeeltuin. Daar moet we nog even geduld voor hebben...Gelukkig zijn er een heleboel leuke uitjes en tips die nu al wél kunnen.

Kijk maar!