Ambachten en speelgoedTerug naar het overzicht

Oude Ambachten en Speelgoedmuseum

Rijksweg 87
3784 LV Terschuur
Openingstijden
van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Extra open: april t/m september op zondag van 11.00 tot 17.00 uur

Gesloten op 30 april, 25 en 26 december en met Oud en Nieuw.
Prijs Kijk voor de actuele prijzen op de website van het museum
Laat je in het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was...
Weet jij hoe het vroeger ging op school? Of hoe jouw opa en oma de was deden? Ervaar het zelf bij het Oude Ambachten & Speelgoedmuseum en laat je meenemen in de tijd dat er geen elektriciteit was, de meeste arbeid nog met de hand werd gedaan en de mensen nog afhankelijk waren van familie, vrienden en buren.

In het Oude Ambachten & Speelgoed Museum in Terschuur maak je een ontdekkingsreis door het verleden en beleef je zelf hoe de mensen vroeger leefden, dachten en werkten.

Speurtochten
Met één van de twee speurtochten maak je een reis langs 160 verschillende oude ambachten en beroepen die langs alle winkeltjes van vroeger gaat. Alle winkeltjes vertellen iets over de geschiedenis van Nederland in de periode 1900-1980. En in het museum staat niets achter glas en je mag alles aanraken, zo stap je letterlijk even terug in de tijd! Ook zijn er 2 speurtochten door het verleden uitgezet die je hier maken kunt.
 
Naast de oude ambachten is er ook een indrukwekkende verzameling van oud en antiek speelgoed en voor jong en oud is er een leuke speelhoek met verschillende attracties.

Oud Hollandse spelletjes
En ook buiten valt genoeg te beleven bij het Oud Hollands Spellen Plein. Probeer het steltlopen, zaklopen, hoefijzerwerpen of spijkerbroek hangen. Het kan hier allemaal!

Extra leuk: Een aantal dagen per jaar komt de poppen-en berendokter langs in het museum.  

Het Oude Ambachten & Speelgoed Museum is volledig rolstoelvriendelijk. 

Meer tips voor eropuit met kinderen vind je op deze website van Kidsproof.nl.

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs