SinterklaasactiviteitenTerug naar het overzicht

zaterdag 3 december
Er worden tijdens Sinterklaas super veel leuke activiteiten in Amersfoort georganiseerd!
Sint en zijn Pieten zijn weer in het land en ook weer in Amersfoort. Bekijk hieronder welke toffe Sinterklaasactiviteiten er allemaal zijn.  

Slaapkamer van Sinterklaas

Dit jaar slaapt Sinterklaas bij de Pathé bioscoop op het Eemplein. Elke zaterdag kunnen de kinderen Sinterklaas wakker maken en ’s avonds weer naar bed brengen. 

Meet & Greet en meer...
De showroom van Van Mossel Kia word speciaal voor Sinterklaas en de Pieten vrijgemaakt. Hier kan je Sinterklaas een handje geven, een tekening, even op de foto. Ter plekke iets moois maken? Dat kan ook! Er is een knutselruimte waar je kan freubelen, een Pietenband en er zijn allemaal spellen te doen samen met de Pieten.

Rondgang
Zowel op het Eemplein als in de Binnenstad is er een rondgang. Sinterklaas en de Pieten zijn dan in de binnenstad en het Eemplein te vinden. Ook zullen ze bij verschillende ondernemingen binnen langs gaan.

Knutselkamer
Bij The Green Outlet liggen knutselplaten klaar om een schoentje te maken. Samen met de Pieten maak je de mooiste creaties. Ook liggen hier knutselplaten klaar om een schoentje te maken en laat je deze achter bij The Green Outlet, dan zullen de Pieten deze ’s avonds vullen. Liever zelf aan de slag? Ook dat kan.

Circus workshop
Altijd al willen leren hoe je moet jongleren, rola rola of misschien wel hoe je met een diabolo om moet gaan? Dat kan bij de circus workshop. Kom je samen met de Pieten oefenen?

Speurvaart
Varen door de grachten van Amersfoort en onderweg allemaal Pieten stoppen. Soms moet je wel goed kijken want ze kunnen zich goed verstoppen.

Poppentheater
Poppentheater Belletje Sterk heeft een speciale Sinterklaas voorstelling. Er zijn 2 voorstellingen, 1 voorstelling duurt 45 minuten. Het is een interactieve poppenkast waarbij gezongen word en zullen we snoepen van de pepernoten.

Brievenbus
Heb jij post voor Sinterklaas en doe je daar een envelop met adres en postzegel bij, dan krijg je post terug van Sinterklaas en de schrijfpieten! De brievenbus staat bij de schoorsteen in Pathé en bij de Green Outlet Store aan de Grote Haag 125. 

Voor het volledige programma en meer informatie, klik op de roze button.

033Sinterklaasstad


Openingstijden Zie website. Prijs Zie website. Naar de website Direct mailen
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

5x herfstwandelingen met kids

5x herfstwandelingen met kids

Wandelen in het bos, paddenstoelen speuren en gekleurde blaadjes op de grond. Maar er is nog veel meer te ontdekken deze herfstperiode. Routes in Utrecht heeft speciaal voor dit seizoen allemaal leuke wandelroutes voor kinderen op een rijtje gezet.

Bekijk de herfstroutes