MEE biedt info en steunTerug naar het overzicht

Heb je het gevoel dat jouw kind anders is, maar weet je niet precies waarom? MEE biedt info en steun.

MEE biedt gratis informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking.

MEE helpt bij vragen op het gebied van onderwijs, opvoeding, wonen, werken, sociale voorzieningen, inkomen, vervoer en vrije tijd. MEE is onafhankelijk van zorgaanbieders en andere instanties en dus alleen gericht op jouw belang. MEE beantwoordt je vragen, herkent je zorgen, wijst je de weg en helpt je bij het vinden van oplossingen.
 
In Amersfoort heeft MEE een informatiecentrum. Je vindt hier veel informatie over handicap en chronische ziekte. Bijvoorbeeld over wonen, vrije tijd, dagbesteding, onderwijs, wetgeving, belangenverenigingen, ziektebeelden, indicatie, methodieken en hulpverlening.

De informatiecentra hebben boeken, tijdschriften, folders, naslagwerken, dvd´s, cd-roms, internet en adressen. Alle informatie is in te zien; de informatiecentra hebben grote leestafels. Veel boeken en DVD's kun je ook lenen.
 
Je kunt vrijblijvend binnenlopen; een afspraak is niet nodig. Er is altijd iemand aanwezig om je te helpen bij het vinden van de juiste informatie. Ook kun je een afspraak maken met een van de consulenten van MEE voor verder advies in een persoonlijk gesprek. De informatiecentra zijn er voor iedereen.

MEE biedt ook cursussen en themabijeenkomsten.

MEE Utrecht, Gooi en Vecht

Berkenweg 7
3818 LA Amersfoort
Openingstijden Van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Sinterklaast inspiratie

Sinterklaast inspiratie

Zijn jouw kids ook al aan het aftellen wanneer Sinterklaas en zijn Pieten weer in Nederland aankomen? Toffe uitjes rondom Sinterklaas, intochten, een Pietendiploma halen en natuurlijk de aftelkalender wanneer het Pakjesavond is. Kijk hier voor Sinterklaasinspiratie!

Sinterklaastips