13 x leuke herfstvakantie uitjes met de kinderen

14 oktober 2019
Herfstvakantie! Naar een museum, theater, film, zwembad of toch lekker buiten spelen? Heb jij al bedacht wat je met de kids allemaal gaat doen deze herfstvakantie? Bekijk hier de leukste 13 leukste uitjes in en om Amersfoort.
13 x leuke herfstvakantie uitjes met kinderen in en om Amersfoort
Vier je herfstvakantie bij de Kunstbrouwerij in het Eemhuis. Je kan weer meedoen met een heleboel coole activiteiten. Van muziek maken, dansen en knutselen tot dj'en, een goed verhaal vertellen en nog veel meer. Welke kies jij? Kabouters opgelet! De foyer van Flint wordt tijdens het Peuterfestival omgetoverd in een echt Kabouterbos. Peuters mogen de kabouters helpen met kabouterklusjes en kunnen tijdens het festival naar 2 leuke voorstellingen. 

Maak van je vakantie één groot feest! Kom naar festival Herfststukjes bij Theater de Lieve Vrouw. Leuke jeugdtheatervoorstellingen o.a. over een dapper meisje, de kleine mol en een nieuwe bewoner. Met (gratis) activiteiten.

Ontdek samen met je kids het Mondriaanhuis! Extra leuk: in de herfstvakantie zijn er altijd extra activiteiten zoals schilderworkshops, kinderrondleidingen en speurtochten. Handig: ze zijn ze ook op maandag open. Ga je mee ontdekkenIetsjes verder rijden: Grijp je kans en word een echte expert deze vakantie! Ga met je familie langs alle hoogtepunten zoals de Nachtwacht en VOC tijd (6-12 jaar) of neem ze mee met een theatrale, vrolijke rondleiding (4-7 jaar) in het Rijksmuseum

Jan Klaassen en Katrijn krijgen een baby. De taken over baby Jantje worden eerlijk verdeeld, maar Jan Klaassen neemt ze niet zo nauw. Hoe loopt dit af? Kom op 27/10 naar deze leuke voorstelling van Poppentheater Cassiopeia.

Ga tijdens de herfstvakantie samen met je familie op reis naar Mars. Haal de (gratis) reisgids op bij de balie van Kunsthal KAdE en reis samen door de wonderlijke tentoonstelling 'One Way Ticket to Mars'. Reis je meeErvaar deze herfst in het Nederlands Openluchtmuseum hoe we eten door de eeuwen heen (en nog steeds) smakelijk bewaren! Is een rottig smaakje Gruwelijk of Lekker? Kom zelf proeven! Bezoek ook de Suikerwerkplaats met de kinderen. 

Tijdens de herfstvakantie is er binnen én buiten van alles te doen in het Nationaal Militair Museum. Binnen maak je geheimtaal en ontmantel je een bom. En buiten stap je zelf in een mini-tank of mini-jeep. En er is nog veel meer! 

Speelboerderij De Happyfarm is in de vakantie vaker en langer open. Kom lekker stuiteren, glijden, skelteren en klimmen of neem even een rustpauze met konijntjes knuffelen. Er is volop speelplezier, zowel binnen als buiten!


Word museuminspecteur! Herfstvakantie is Museumkidsweek! Voor jouw Museuminspecteurs start het avontuur in het museum. Vul tijdens de museumkidsweek een inspectie in (of 2, of 3, of..) en maak kans op een VIP museumbezoek mét overnachting. 

Altijd leuk om met je kids naar de bioscoop te gaan! Bij Vue Amersfoort draaien in de herfstvakantie de nieuwste films! Beleef met Shaun het Schaap doldwaze ruimte avonturen, ga naar De Club van Lelijke Kinderen en meer. 

Profesor F. en Dokter E. vragen zich af: heel oud worden, hoe doe je dat? In een muzikale, doldwaze zoektocht langs opa’s op bankjes en vloggende pubers proberen zij dichterbij een antwoord te komen. Deze herfstvakantie is Rimpelingen te zien bij het Herman van Veen Arts Center.

Nóg meer leuke uitjes staan in onze uitagenda.

Fijne vakantie!