5x wandelen met kinderen in de natuur

6 december 2022

Bij de herfst denk je al snel aan wandelen in het bos, paddenstoelen speuren en gekleurde bladeren op de grond. Maar er is nog veel meer te ontdekken deze periode. Maak een wandeling rondom een fort of kasteel, geniet van het uitzicht bij de uiterwaarden of beklim eens een hoge duin! Om jullie te inspireren heeft Routes in Utrecht speciaal voor dit seizoen allemaal leuke wandelroutes voor kinderen op een rijtje gezet!

5x herfstwandelingen met kinderen
In de provincie Utrecht vind je allerlei verschillende landschappen en prachtige natuurgebieden. Laat je verrassen en ontdek een keer andere natuur in de herfst. Trek je wandelschoenen aan en gaan!

Het Romeinenpad
2,5 km
Op de vroegere militaire vesting Fort bij Vechten is nu het Waterliniemuseum te vinden. Het Romeinenpad van 2,5 km lang brengt jullie langs wateren en Romeinse overblijfselen. Wandel mee en maak kennis met de geschiedenis!



Ommetje Paardenkamp Soest
4,7 km
Deze route gaat langs een kaasboerderij en De Paardenkamp. Staan de gepensioneerde paarden in de wei? Ze zijn dol op knuffelen. Ga door het bos, langs Soesterduinen en stop bij Boerderij het Gagelgat voor wat lekkers.



Heksenpad Oostbroek
1,5 km
Laat de kinderen, met het routeboekje vol met opdrachten, uitpluizen wat er in het moeras is gebeurd. Tijdens deze leuke korte wandelroute met de kleintjes ontdek je samen het landgoed. Een ideale wandeling in De Bilt met de kids!



Rondje Gagelbos
4,2 km
Ervaar hoe mooi de natuur dichtbij de stad kan zijn met deze wandeling in het Gagelbos! Ontdek het prachtige gebied met bos, moeras en weilanden. Misschien zie je wel dieren die er wonen, zoals dassen, ijsvogels en kikkers.



Rondje Haarzuilens
6,6 km
Het Rondje Haarzuilens is een mooie wandelroute rond Kasteel de Haar. Geniet van de vele herfstkleuren, ga onderweg struinen in Parkbos de Haar en eindig je wandeling met een bezoekje aan de dieren bij Geertjeshoeve.



Herfstbingo
Maak je herfstwandeling nog leuker met deze toffe Herfstbingo. Print 'm van te voren uit en zoeken maar. Kastanje, eekhoorn.. Bingo!



Veel plezier!  Naar de website