Fijne plekken waar je op natuurijs kunt schaatsen in Amersfoort en omgeving

1 december 2022
Heeft de schaatskoorts jullie ook te pakken en wachten jullie ook met smart wanneer je kunt schaatsen op natuurijs? Wij hebben de plekken waar je (waarschijnlijk) kunt schaatsen op natuurijs in en om Amersfoort voor je op een rijtje gezet.
7 plekken waar je op natuurijs kunt schaatsen in Amersfoort en omgeving
1. Bij de Amersfoortse IJsvereniging zijn ze druk bezig met de voorbereidingen om op natuurijs aan de Rubenssstraat te schaatsen. Houd de website in de gaten wanneer ze exact open gaan en op welke tijden je er kunt schaatsen. 

2. Op de vijver in het bos van Birkhoven, aan de Barchman Wuytierslaan wordt druk geschaatst als het zo blijft vriezen. Vergeet daar niet om ook van de natuur te genieten.

3. In Hoevelaken kun je je schaatsen onder binden op de vijver van het Hoevelakense bos. Ook bij recreatie Overbos kun je terecht wanneer het nog even flink doorvriest.

4. Wanneer het flink vriest kun je in Leusden schaatsen op de vijver van het Burg. Buininpark. check voor de zekereheid wel wanneer het ijs dik genoeg is. 

5. Bij de vijver van winkelcentrum Emiclaer ligt er een laag ijs van 4-7 als het enkele dagen flink heeft gevroren. Je mag erop schaatsen, maar er ligt nog wel wat open water. Nog even afwachten dus (of goed uitkijken).

6. Door heel de wijk Vathorst zijn de slootjes en grachten dichtgevroren. Check van te voren of er niet te veel mensen op het ijs zijn. Wanneer je een rondje schaatst kun je oa. bij Daphne in de Kas in de Bron en bij Restaurant Lot in Waterdorp een warme versnapering krijgen.

7. Wanneer het hard genoeg en langs vriest kun je op dit prachtige meer tussen Woudenberg en Leusden schaatsen.  - Bind de ijzers maar onder, want op 17 & 18 december kun je (waarschijnlijk) schaatsen op het Henschotermeer. Koop van te voren wel een toegangskaartje-.

8. Peter's Baan in Soest is open. Bij deze natuurijsbaan kun je van te voren een abonnement kopen en laat vanwege de coronamaatregelen een beperkt aantal mensen toe op het ijs. Houd hun Facebooksite in de gaten om te kijken wanneer ze open gaan. 

9. Iets verder weg, maar ook heel leuk; de Veenendaalse Schaatsvereniging De Greb kun je op het natuurijs schaatsen. 

Als je gaat schaatsen op natuurijs, check voor de zekerheid of het mag en of het open is.

We hebben waarschijnlijk nog lang niet alle schaatsplekken genoemd, dus wanneer je er nog eentje weet, geef het door en we zetten deze erbij.

Veel schaatsplezier!

Sherida

Veel schaatsplezier!