Amicitia Food Village is 'kidsproof' zeggen kidsproofreporters Sam en Mink

28 maart 2016
Kidsproofreporters Sam en Mink hebben heerlijk gegeten bij Amicitia Food Village, een aanrader!
Kidsproofreporters Sam (11) en Mink (12) hebben voor Kidsproof Amersfoort gecheckt of Amicitia Food Village wel echt 'kidsproof' is. En wat blijkt? Volgens de jongens mag het Kidsproof-keurmerk niet ontbreken op de deur van Amicitia!
 

 

Sam en Mink vertellen: 

"Wij, Sam 11 jaar & Mink 12 jaar,  zijn naar Amicitia Food Village geweest voor Kidsproof Amersfoort om te kijken of het restaurant geschikt is voor kinderen, kidsproof dus. Toen we het restaurant binnen liepen werden we ontvangen door Josien van Eijk. Ze heeft ons een rondleiding gegeven en wat vertelt over alle barretjes (barretjes zijn de kleine restaurantjes van Amicitia Food Village). Ook heeft ze verteld dat zij het belangrijk vinden dat de producten die gebruikt worden van hoge kwaliteit zijn en het liefst biologisch.

Elk barretje heeft zijn eigen land. Hieronder staan de volgende 14 restaurantjes:

- De balans bar: de balans bar heeft salades en broodjes.
Amigos Cantina: dit is onze lievelings, de Mexicaan.

 

 

 

Flavours of India: de Indiase bar met heerlijk  eten.
Stacked of bio: heerlijke biologische hamburgers.
L
e Souq: lekker eten uit het Midden-Oosten.
- Yogen Früz: heerlijk yoghurtijs met veel verschillende toppings, smoothies en crêpes.

 

 

 

Par Hasard: zelfgemaakte friet en frikandellen.
La parilla Argentino: lekker Argentijns eten.
Jabugo bar Iberico: heerlijke gerechten met ham.

 

 

 

Jack en Maya: Jack maakt gerechten met aardappel en Maya met heerlijke Turkse gerechten.
Salotto: Italiaanse gerechten.
Kraton food: gerechten uit de Indonesische keuken.
Cape Town Grill: Zuid-Afrikaanse gerechten.

 

 

 

Wij konden natuurlijk niet alles proeven, dat was teveel :) maar wij hebben van Amigos Cantina de Quesadillas gegeten, dit is eigenlijk een soort tosti van een tortilla gevuld met allemaal lekkere dingen met daarbij drie sausjes.

 

 

 

Bij Flavours of India hebben wij de butter chicken gegeten, dit zag er erg mooi en kleurrijk uit en het was echt heerlijk! Bij Kraton Food hebben wij de lekkere Soto geproefd, dit is een Javaanse kippensoep met kip, taugé, ei en vermicelli.

 



Bij Le Souq (dat betekent ‘de markt’) hebben wij Falafel gegeten, dat zijn gefrituurde balletjes van gepureerde kikkererwten met Libanese kruiden. Bij Cape Town Grill (dat is een restaurantje met Zuid-Afrikaanse gerechten) hebben wij een kipsalade gegeten, ook deze was lekker! En als afsluiting hebben wij een ijsje gegeten bij Yogen Früz, hier kun je zelf je ijsje samenstellen en er allerlei toppings opdoen.

 

Wat we erg leuk vonden aan het restaurant was dat het personeel heel aardig is, het eten was heerlijk, het is erg overzichtelijk, de barretjes zijn leuk versierd, de barretjes hebben ieder zijn eigen thema, het eten is heel erg lekker :) en er is een speelhoek voor de wat kleinere kinderen. Ze hebben de “Kidsproof sticker” zeker verdiend want ze hebben een speelhoek en kinderen kunnen patatjes of een hamburger halen en nog veel meer! 

 

Wij raden het je zeker aan. Het is lekker als lunch maar ook als tussendoortje of avondeten. Maar als je met z’n tweeën bent, moet je er wel voor zorgen dat je op tijd bent voor een tweepersoons tafel, anders moet je aan een lange tafel zitten en als het dan heel druk is kunnen er andere mensen naast je komen zitten en dat is natuurlijk niet echt romantisch. 

 

Voor nog meer informatie kun je nog even op de site kijken: Amicitia Food Village 

 

Leuke tip voor de ouders: Laat je kind zelf kiezen wat hij eet, geef hem of haar wat geld mee, laat hem rondlopen en eten uitkiezen en laat hem iets nieuws proberen. 

 

Wij vonden het erg leuk en lekker! 

Groetjes Sam en Mink