De leukste theatervoorstellingen voor kinderen

7 september 2015
Koop snel kaartjes voor de leukste kindervoorstellingen!
Het is weer september en dat betekent dat het nieuwe theaterseizoen is aangebroken. Theaters en schouwburgen door het hele land hebben ook dit theaterseizoen weer geweldige kindervoorstellingen op hun programma staan. En natuurlijk heeft Kidsproof ook in onze regio de leukste voorstellingen voor je op een rijtje gezet.

Wist je dat theatervoorstellingen niet alleen heel leuk zijn om met je kids naartoe te gaan, maar ook heel goed voor hun ontwikkeling. Je laat hen kennismaken met kunst, een belangrijk onderdeel van onze cultuur. Kunst vertelt verhalen, maakt emoties los en brengt mensen met elkaar in verbinding. Laat je kinderen hier op jonge leeftijd mee kennis maken en je hebt een grotere kans dat kunst ook in hun volwassen leven een waardevolle toevoeging wordt. 

Wat zo goed is aan theater is dat het altijd vragen en emoties oproept; ‘Waarom liet de prins de prinses in de steek? Waarom deelde de bakker gratis brood uit aan alle mensen? Ik vond het maar stom dat die man zo boos was op zijn hondje!’ Door met je kids na te praten over de voorstelling, vragen te stellen en vragen te beantwoorden, leer je ze veel over ‘het leven’ en over hun eigen emoties. En dat is natuurlijk super voor hun ontwikkeling.

Wil je weten wat voor leuks er allemaal op de theateragenda’s staat? Hou dan de Kidsproof Uitagenda goed in de gaten. Hier houden wij je helemaal up-to-date. Wil je zeker weten dat je kaartjes te pakken krijgt voor de leukste voorstellingen die er zijn? Boek dan snel.