Disney On Ice: een fantastisch uitje voor de hele familie!

16 december 2017
Vrijdag 15 december waren wij bij Disney On Ice presenteert Betoverende Werelden. Zó gaaf dat we mochten meegenieten van dit magische ijsspektakel!
Disney On Ice: een fantastisch uitje voor de hele familie!
De afgelopen week kwam regelmatig aan tafel bij onze kinderen de vraag hoeveel nachtjes slapen nog voordat we naar Disney On Ice gaan. Komen Olaf, Anna en Elsa, Donald Duck, Mickey en Minnie? Ze waren blij verrast toen ze hoorden dat ook Cars erbij zou zijn. Na het zien van de trailer van de voorstelling werd de voorpret alleen maar groter en konden ze bijna niet wachten...

Eindelijk is het zover en gaan we op weg naar de show in Ahoy. Eenmaal binnen gaan we onze plekjes opzoeken en verwonderen de kids zich ondertussen over de grote ijsbaan en stijgt de spanning. Yes, dan worden de lichten gedimd en gaat de show echt beginnen. Mickey en Minnie komen vrolijk het ijs op schaatsen en presenteren de show samen met Goofy en Donald Duck! Daar begint het feest der herkenning van alle favoriete disneyfiguren al! Onze kinderen schuiven steeds verder op het puntje van hun stoel en kijken vol enthousiasme en aandacht naar de prachtige ijscapriolen van de schaatsende disneyfiguren.



Mickey en Minnie nemen ons in deze show mee naar Vier Betoverende Werelden. Speelgoedsoldaatjes uit Toy Story marcheren het ijs op en er komen zelfs soldaatjes uit de lucht met een parachute. Met Woody, Jessie en Buzz Lightyear en alle andere Toy Story figuren beleven we een spannend avontuur op het ijs. Ook Barbie en Ken maken de blits op het ijs met hun mooie schaatskunsten en modeshow door Ken.

Van de wereld van het speelgoed worden we meegenomen naar de onderwaterwereld waarin Ariël de hoofdrol speelt. We krijgen een kijkje diep in de zee met zeepaardjes en vissen. De rode kreeft die voorbij schaatst, maakt de zaal regelmatig aan het lachen met zijn leuke opmerkingen. Samen met alle onderwaterdieren wordt er op los gedanst en we kijken onze ogen uit naar al die schitterende kostuums.



Na de pauze wacht ons het avontuur van Disney/Pixar’s Cars. Hoe gaaf dat ineens Blixem McQueen, Takel en nog meer auto's van Cars de ijsbaan op komen rijden. Het geronk en gescheur over het ijs trekt de aandacht van veel kinderen in de zaal. De oooh’s en aaah’s bij het zien van dit autospektatel klinken om ons heen. We worden getrakteerd op spannende wedstrijdjes en toffe stunts.

Tot slot nemen Mickey en Minnie ons mee naar een koude wereld, de wereld van Frozen. Zodra de muziek uit de boxen klinkt, hoor je de jonge Disney favorieten in de zaal al roezemoezen over wat er komen gaat. Natuurlijk wachten wij nu ook op Anna en Elsa. En ja, hoor, zodra ‘voor het eerst na al die jaren’ en ‘Laat het los, laat het gaan’ klinkt, wordt er luidkeels meegezongen door de kinderen in de zaal en kijken ze naar de mooie bewegingen van Anna en Elsa over het ijs. Natuurlijk mag de gezellige en grappige Olaf in dit hele verhaal, dat gelukkig goed afloopt, niet ontbreken. Als het dan ook nog begint te sneeuwen, is het Frozen-verhaal compleet.

In een spetterende finale komen alle Frozen-figuren én natuurlijk ook Mickey, Minnie, Goofy en Donald Duck nog even een keer terug op het ijs en worden ze bedankt met een luid applaus.



Wat hebben wij genoten van dit geweldige ijsspektakel met prachtige kostuums, knappe schaatscapriolen, de herkenbare Disneyliedjes die we uit volle borst meezongen en de vier toffe Disney verhalen waarin we werden meegenomen. Echt een aanrader voor een uitje met het hele gezin!

Wil je ook naar dit ijsspektakel? Klik door voor meer informatie over deze show.