Kidsproof Shopping Route

20 april 2015
Hij is er: de Kidsproof shopping route! We hebben de leukste Kidsproof locaties in de binnenstad van Amersfoort voor je verzameld!
Hij is er: de Kidsproof shopping route! We hebben de leukste Kidsproof locaties in de mooie binnenstad van Amersfoort voor je verzameld! Alle locaties bevinden zich in voetgangersgebied. Er rijden dus geen auto’s, ideaal voor een dagje uit met vriend(inn)en & kids.
 
Je kunt de locaties herkennen aan de roze Kidsproof-deursticker. Veel plezier!
 
Begin de dag met een lekker kopje koffie (én natuurlijk zo’n heerlijke muffin) bij Coffee Corazon in de Krommestraat. Even rustig opstarten en vast wat bijkletsen. 
 
In de Krommestraat vind je een paar héle leuke winkels. Bijvoorbeeld Dille & Kamille. Een eigentijdse winkel met duurzame producten en met kwaliteitsspeelgoed, veelal van hout. Leuk om te snuffelen naar fijne cadeautjes.
 
Als je doorloopt richting de Langestraat kom je langs Kinderwinkel Speelboek. Een fantastische kinderboekenwinkel met leeshoekje voor kinderen. Welk kinderboek je ook zoekt, Speelboek heeft het. De combinatie met het mooie speelgoedgedeelte maakt Speelboek tot een winkel waar je je uren kan vermaken.
 
Iets verderop is Stap voor Stap jeugdschoenen, zo ongeveer tegenover Corazon. Hier kun je terecht voor de allereerste babyschoentjes tot en met coole en stoere kinderschoenen. De medewerksters geven goed advies en niemand kijkt gek op als je een rondje rent om te testen of die schoenen nu écht lekker zitten.  

Aan de linkerkant vind je Sweet Sisters, een winkel die gespecialiseerd is in chocolade en fudge. En het ruikt er lekker! Zij hebben ook snoep zonder suiker, allergenen en gluten. Dat wordt moeilijk kiezen!
 
In de Langestraat sla je rechtsaf. Even de brug linksaf oversteken, de Korte Gracht, en dan loop je zo de Mooierstraat in. Hier vind je Shoeterz, een eigentijdse kinderschoenenwinkel waar ze hippe en trendy kinderschoenen van goede kwaliteit hebben. Ook leuk, terwijl de kinderen zich vermaken in de speelhoek, kun je zelf een keuze maken uit de toffe collectie damesschoenen.
 
Aan het eind van de straat sla je rechts af richting Langestraat, die je hier oversteekt om de Lieve Vrouwestraat in te gaan. Inmiddels ben je vast toe aan een lekkere lunch. Op dit gezellige plein stop je bij theater film café De Lieve Vrouw. Lunchen kan bij De Lieve Vrouw vanaf 12 uur. Er worden diverse broodjes, tosti's, (maaltijd)salades of een lekker soepje geserveerd, zowel op het terras als in het café.
 
Na de lunch loop je via de linkerkant van het Onze Lieve Vrouwe plein naar de Krankeledestraat, waar je linksaf slaat. Je ziet kinderkledingwinkel Klompe Dompe dan al liggen. Klompe Dompe heeft hippe, vrolijke kinderkleding in de maten 56 tot en met 164, en toffe accessoires van Kitsch Kitchen en Oilily. In de winkel kunnen kinderen heerlijk spelen met de prachtige zelfgemaakte 'huizen', die leuk ingericht zijn. De stoere takels maken het ook voor jongens interessant!
Na Klompe Dompe loop je verder, weer richting Langestraat, waar je rechtsaf slaat. Aan de rechterkant zit sinds maart 2014 Name it Amersfoort. Hier kun je je hart ophalen aan trendy en stoere kinderkleding, van 0 tot en met 12 jaar. 

Ben je daarna nog niet moe en wel hongerig? Ga dan nog even een terrasje pakken op de Varkensmarkt of loop even terug naar het OLV-plein. Hier is voor iedereen wel iets lekkers te eten, kunnen de kinderen en jullie bijkomen en nagenieten van een leuke dag uit!

Veel plezier!
Groetjes, Hetty