Lekker naar de Boer; bezoek een bio-boer

1 juni 2015
Weet jij hoe appelsap gemaakt wordt? Of hoe wol gevilt wordt? Tijdens het weekend van 'Lekker naar de Boer' kun je dat en nog veel meer ontdekken! 

Een super leuk uitje voor het hele gezin is Lekker naar de Boer dat in het weekend van 20 en 21 juni wordt gehouden. Verschillende biologische boeren en tuinders openen hun deuren dit weekend voor het publiek. Zij vertellen je graag wat zij zoal doen, hoe zij hun bedrijf runnen maar bovenal laten zien hoe leuk het boerenleven is!

In deze blog hebben wij de biologische boeren en tuinders in en om Amersfoort voor je verzameld. Namelijk in Bunschoten, De Glind, Barneveld en Leusden. Handig én leuk om te doen met de kids! Ook een super leuk uitje met Vaderdag

- Fruittuin Très Jolie; je kunt meedoen aan een rondleiding, zelf oogsten/plukken, een proeverij, informatiestand, boerderijwinkel open, terras, muziek. Voor de kinderen is er een speurtocht en zijn er speeltoestellen. Adres: Boshuisweg in De Glind.

- Eemlandhoeve: je kunt er een rondleiding volgen, zelf oogsten/plukken, proeverij, markt/kraampjes, informatiestand, boerderijwinkel open, terras, wandelroute. Ook zijn er diverse workshops. Daarnaast kun je genieten van huisgemaakte soep, vruchtengebak, smoothies en broodjes hamburger van eigen erf! Voor de kinderen is er een speurtocht, dieren aaien/knuffelen, dieren voeren, spelen in de hooiberg, kleuren/knutselen, speeltoestellen, springkussen/trampoline. Gaaf! Adres: Bisschopsweg in Bunschoten.

- Zorgboerderij 't Paradijs: er is een rondleiding, je kunt zelf oogsten/plukken, proeverij, markt/kraampjes, informatiestand, demonstratie, boerderijwinkel open, terras, muziek, wandelroute. Voor kinderen is er een speurtocht, dieren aaien/knuffelen, spelen in de hooiberg, huifkar, ponyrijden, schminken, kleuren/knutselen, speeltoestellen, springkussen/trampoline. Adres: Bielderweg in Barneveld.

- 't Vicariënerf: houdt een proeverij, markt/kraampjes, boerderijwinkel open, terras. Voor de kinderen: dieren aaien/knuffelen, dieren voeren. Adres: Leusbroekerweg in Leusden.

Dat belooft een weekend vol leuke activiteiten te worden! Ook super leuk: doe de fietsroute en geniet niet alleen van je bezoekjes aan de boeren maar ook van de natuurlijke omgeving. Dus ga lekker naar de boer! 

Veel plezier!
Hetty