PaasChocolade van 'Uit de keuken van Lein'

1 maart 2016
Pasen en chocolade horen bij elkaar. Lein tipt je om eenvoudig zelf leuke Paaschocolade te maken!
Homemade PaasChocolade
'Uit de keuken van Lein' heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten.
Regelmatig deelt Lein via Kidsproof haar recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken of die jouw kinderen waarschijnlijk erg lekker zullen vinden. Wij hebben thuis in elk geval al goede ervaringen met Leins kookkunsten!

Lein: Pasen en chocolade, die twee horen voor mij een beetje bij elkaar. Hier een leuk idee om zelf PaasChocolade te maken. Kijk vooral eens wat je nog in je keukenkastje hebt staan, vaak heb je meer in huis dan je denkt. Zo niet dan is er genoeg te vinden in de supermarkt. De kinderen help je vooral bij het smelten van de chocolade en daarna kunnen ze zich lekker uitleven op de decoratie. Fijne paasdagen!

Nodig:
100 gram witte chocolade
100 gram melkchocolade
cupcake decoratie
witte en/of bruine hagelslag
jelly beans
kuikentjes van chocolade

Doen:
De melkchocolade smelt je au bain-marie. Zet hiervoor een pan met een laagje water op het vuur en plaats daarin een wat grotere vuurvaste kom. De onderkant van de kom moet net in de pan kunnen, maar niet het water raken. Het water mag koken maar niet te hard. Doe de chocolade in stukjes in de kom en blijf roeren totdat deze gesmolten is. 
Bekleed een bord of plank met bakpapier en schep met een eetlepel de hoopjes chocolade erop. 
Wacht een paar minuten voordat je begint met decoreren zodat de chocolade alvast iets harder wordt.
Wanneer je klaar bent zet je de PaasChocolade een half uurtje in de koelkast. 
Herhaal dit nu met de witte chocolade.
Leef je uit met alle decoratie die je in huis hebt! 

Groetjes van Lein!

Wil je meer weten over of lezen van Lein? Kijk dan eens op Lein's blog of op Lein's facebookpagina

Eet smakelijk!
Hetty