Uit de keuken van Lein; Griekse yoghurt

5 oktober 2015
Uit de keuken van Lein
'Uit de keuken van Lein' heet het blog dat Lein schrijft om haar eigen recepten geordend te houden en om anderen te inspireren met eenvoudige en lekkere recepten. 

Regelmatig deelt Lein via Kidsproof haar recepten die geschikt zijn om met kinderen te maken of die jouw kinderen waarschijnlijk erg lekker zullen vinden. Wij hebben thuis in elk geval al goede ervaringen met Leins kookkunsten!


Lein:
"Krijg jij stress als je gevraagd wordt om een gerechtje voor een picknick te maken? Of het nou om een kinderfeestje gaat of om een traktatie, het lijkt altijd maar gekker, beter of mooier te moeten. Misschien ben je helemaal geen keukenprins(es), heb je geen inspiratie of ontbreekt het je gewoon aan tijd. Ik hoop dat ik je dan een beetje op weg kan helpen.
Soms hoeft wat je gaat maken helemaal niet moeilijk te zijn, je zorgt er gewoon voor dat het er leuk uit ziet. Zelf bewaar ik altijd (jam)potjes, je kunt er van alles mee doen. Zo kun je er voor een picknick een smoothie, ijskoffie of een salade in doen of zoals ik deed een toetje met Griekse yoghurt.
Knutsel een label in elkaar (genoeg voorbeelden op internet te vinden) of vraag je kinderen om een label te maken, dan zijn zij ook weer even bezig."

Groeten “Uit de keuken van Lein”

Griekse yoghurt met appel, honing & kaneel
Nodig:
2 jampotjes
300 gram Griekse yoghurt
2 geraspte appels
1,5 theelepel kaneel
3 eetlepels honing

Doen:
Meng bovenstaande ingrediënten door elkaar, doe het in de (jam)potjes en hang het label er aan. 

Wil je meer weten over of lezen van Lein? Kijk dan eens op Lein's blog of op Lein's facebookpagina 

Eet smakelijk!
Hetty