Vier je feest bij 'de Heerlijkheid'

21 januari 2015
Iets te vieren? Kom naar Boerderij Heerlijkheid Groot Weede en vier het feest van je leven!
Biologische Boerderij Heerlijkheid Groot Weede ligt in Hoogland, ingebed tussen nieuwbouwwijk de Bik, de Bunschoterstraat en het nieuwe ziekenhuis. De boerderij is een melkveehouderij en wordt gerund door boer Wim en zijn vrouw Amanda. Zij worden daarbij geholpen door een aantal medewerkers en door zorgcliënten van de Amerpoort. De boerderij is dus ook een zorgboerderij. 

Wim en Amanda Kok zijn gastvrije boeren die hun ‘Heerlijkheid’ graag laten zien aan mensen die daarin geïnteresseerd zijn. Zo komen er geregeld toevallige passanten kijken bij de koeien of komen er schoolklassen met kinderen die wel eens een koe in het echt en van dichtbij willen zien. Of kinderen van een BSO

Amanda: ‘Het is leuk om kinderen te kunnen vertellen over onze manier van boeren. Als er een groep kinderen komt, dan kan ik echt wat meer vertellen over koeien, waardoor de kinderen meer gevoel voor de koe krijgen.’ De kinderen mogen helpen met koeien voeren, kalfjes de fles geven, spelen in het hooi enz. Koeien krijgen het hele jaar door kalfjes dus ook bij Boer Kok zijn geregeld kalfjes te zien. Behalve koeien heeft de familie ook 3 pony’s, een aantal kippen, konijnen en een hond. Volop dieren te zien en te knuffelen dus!

Populair in en om Amersfoort zijn de kinderfeestjes die door boer en boerin Kok georganiseerd worden. Kinderen krijgen allemaal een overall aan en zijn dan een middag hulpboer of hulpboerin en helpen met het voeren van de dieren en het vegen van de stallen. De kinderen hebben dan de dag van hun leven!

Wat minder bekend is dat Boerderij Heerlijkheid Groot Weede een mooie feestzolder heeft; de ‘Zolder de Heerljkheid’. En dat dat een heerlijkheid is, dat weten wij uit eigen ervaring. 
Hier kun je een familiefeest, verjaardag van opa of oma, familiereünie of andere bijeenkomst, vergadering, cursus of workshop organiseren. Of een toneelvoorstelling. Wie op de Zolder de Heerlijkheid iets organiseert, mag het hele erf gebruiken, behalve het woonhuis van de familie. Er kan ook een rondleiding over het bedrijf gegeven worden. En alle faciliteiten voor een geslaagde vergadering, workshop of reünie zijn aanwezig. Ook voor kinderen, want er is een springkussen, kinderen kunnen een ritje maken op de ponykar, er kan geschminkt worden en alles is helemaal kidsproof; kindvriendelijk en veilig

Cateraar De HuisChef, gerund door Wido Zembsch, heeft zijn thuisbasis in een deel van de boerderij en kan de catering van jouw feest, partij of bijeenkomst verzorgen. 

Wim en Amanda Kok zijn enthousiaste mensen die graag vertellen over hun biologische boerderij en wat er allemaal bij komt kijken. Zij bieden graag een fijne plek aan mensen die zelf geen tuin hebben of weinig groen en dieren in hun omgeving, om van al het moois dat de boerderij biedt, te genieten.

Dus, kom en beleef de ‘ouderwetse’ gastvrijheid van deze moderne boerenfamilie!