Avond4daagse home-edition tips

21 mei 2021
Dit jaar gaat de Avond4daagse niet door vanwege de Corona-maatregelen, maar niet getreurd!. Daarom is er de Avond4daagse Home Edition. Je gaat 4x op je eigen moment een gekozen afstand wandelen en aan het einde krijg je ook nog een medaille! Zó leuk! In deze blog vind je alle praktische informatie, leuke weetjes en tips voor onderweg. Lees snel verder en meld jezelf en je kind(eren) aan!
Avond4daagse Home Edition
Loop jij ook altijd met je gezin mee met de Avondvierdaagse? In deze blog vind je praktische informatie en leuke weetjes!

Dit jaar kun je je inschrijven vanaf 29 maart 2021. Bij aanmelding krijg je 4 verschillende routes via de eRoutes app en je kunt je eigen afstaand kiezen: 2,5 - 5 - of 10 km! Je kunt de vier dagen lopen in de periode tussen 29 maart en 30 juni 2021. Maar tussen de eerste en de vierde dag mogen maximaal twee weken zitten. Het moet natuurlijk wel een uitdaging blijven... En je hoeft niet alleen ’s avonds of doordeweeks te lopen. Ook overdag of in het weekend kun je op pad! Na afronding ontvang je de officiële Avond4daagse medaille thuis!

Natuurlijk is het nog leuker om samen met een vriendje of vriendinnetje te lopen. Of misschien wel je neefjes en nichtjes? Het leuke nu is dat als je allebei ergens anders woont je ook wellicht eens een nieuwe route kunt gaan uitproberen in een hele andere wijk of stad!

Interessant weetje: De ‘avondvierdaagse’ stamt uit 1940! In de tweede wereldoorlog werd de avondvierdaagse door de bezetters verboden, zij zagen het als ‘samenscholing tegen de bezetters’. Tegenwoordig hebben bijna alle plaatsen in Nederland een avondvierdaagse. 

Kidsproof geeft je alvast wat handige tips voor onderweg én de laatste avond! 

We hopen natuurlijk op mooi weer, anders haal je even een plastic Poncho bij een goedkope winkel of je bestelt hem van te voren even ergens online. (Blokker, Wibra).

Onderweg
Dé "Lebberbal" is onmisbaar voor de avond4daagse: neem een halve citroen of sinaasappel en leg daarop 3 tot 5 pepermuntjes. Doe daar omheen een (schone) zakdoek en bind deze met een elastiekje aan de onderkant vast. Nachtje in de koelkast en onderweg likken maar! Het klinkt misschien wat minder lekker. Maar op de een of andere manier kunnen kinderen niet zonder!

Vergeet ook niet extra water mee te nemen. Van al dat zingen krijgen de kinderen veel dorst.

Voor jongere kinderen is wat extra afleiding best prettig. Liedjes zingen en spelletjes spelen zorgt dat ze de tijd vergeten. Denk bijvoorbeeld aan "Het hondje van de bakker" of de slager, "Tien kleine torretjes", "tien kleine visjes zwommen in zee", oleeeeheejoo, himalaya ai ai ai, Tante in Marokko en nog meer van die "lange" liedjes. Studeer ze van tevoren in en krijg de hele meute mee!

Laatste avond
Bloemen
- Bij zo’n prestatie hoort natuurlijk ook een beloning! Bloemen staan vrolijk en zijn leuk om te krijgen. Nepbloemen kun je onderweg bij je houden én blijven lang goed! Denk ook eens aan de hawaii-kettingen van nepbloemen (o.a. bij Blokker, so low shop, action of xenos verkrijgbaar), die zijn leuk om bij de intocht te krijgen!

Medaille – Maak op de eerste avond zelf een foto van je kind of een groepje kinderen. Print deze thuis uit met een leuke tekst erop en hang ‘m aan een lint. Leuk om de laatste avond als medaille om te hangen!

Uitdelen 
Geef je kind een velletje stickers mee, onderweg kan hij of zij deze uitdelen aan vriendjes en vriendinnetjes en kunnen die allemaal een sticker op hun t-shirt plakken. Wil je zelf wat extra kadootjes meenemen voor andere kinderen?  Neem een klein parapluutje of grote strooien hoed en hang daaraan met kleurig kadolint kleine uitdeelkadootjes. Geef je liever geen snoep of materiële zaken? Een zelfgemaakte kadobon voor een andere activiteit doet het natuurlijk ook leuk!

Lekkers - Lange dropveters met ringchipjes eraan doen het altijd goed. Iets meer werk, maar wel heel vrolijk zijn snoep- of fruitboeketjes. Prik snoep of fruit aan een lange satéprikker, bind deze onderaan bij elkaar en verpak met cellofaan als een bloemboeketje!

Blaren 
Loop van te voren je schoenen goed in en probeer niet alle avonden op dezelfde schoenen te lopen. Krijg je toch een blaar? Dan zijn de meningen verdeeld: je kunt ‘m met een schone naald doorprikken en leegduwen en vervolgens een pleister opdoen. Óf je prikt ‘m niet door en gebruikt een speciale blarenpleister. Lees wel heel goed de instructies (en vertel dit ook aan je kind), want een speciale blarenpleister mag je er niet zomaar aftrekken! Elke avond een heerlijk voetenbadje met een bruistablet als beloning is goed voor de voeten en lekker ontspannen door de kids.

Tot ziens bij de Avond4daagse! (klik voor aanmelden op de groene link inschrijven of Avond4daagse).

Heb je nog een leuke tip? Deel het op amersfoort@kidsproof.nl!

Ben je op zoek naar nog meer leuke activiteiten in de regio Amersfoort? Kijk eens in onze Uitagenda of in onze Eropuit-rubriek!