Kidsproof blogTerug

Het is kerstvakantie! Welke leuke eropuit-tips ga jij samen doen met je familie?

21 december
Heb je nog geen plannen wat je in de kerstvakantie gaat doen? Dat komt mooi uit, want we hebben een heleboel leuke eropuit-tips voor je verzameld die je samen met je familie kunt doen! Deze kerstvakantiespecial staat boordevol inspiratie!
Het is kerstvakantie! Welke leuke eropuit-tips ga jij samen doen met je familie?
Uitgebreid brunchen
Geniet op 1ste en 2de Kerstdag van een heerlijk uitgebreide Kerstbrunch met uitzicht op het Veluwemeer bij Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. Voor kinderen is er een superleuke playground waar ze zich kunnen uitleven. Leuke combi: ga eerst heerlijk wandelen langs het Veluwemeer en daaarna gezellig een hapje eten met het hele gezin.

Het Zwanenmeer (6+)
Het Zwanenmeer is hét sprookje wat je moet bekijken deze kerstvakantie! Het verhaal over de zusjes, die door de boze heks zijn omgetoverd tot zwanen, is door Holland Opera bewerkt tot een prachtige familievoorstelling. Kom je kijken?

Ontdek het zelf!
Ontdek deze vakantie de wereld van de krijgsmacht in het Nationaal Militair Museum! In de interactieve speelruimte Xplore stap je in een F-16 simulator, ga je te paard, leer je zelf buskruit maken en bestuur je een minitank! Daar wil je heen!


Word kunstenaar
Superleuk en gratis! Tijdens de vakantie maak je als een echte kunstenaar de mooiste creaties van afval in Het Groene Huis. Wanneer je klaar bent, mag je daar je eigen kunstwerk tentoonstellen of meenemen naar huis. Ga lekker aan de slag!

Kerstverhaal
Kom 23 december helemaal in kerststemming met het prachtige schimmenspel over Jozef en Maria! Poppentheater Cassiopeia speelt dan het wereldberoemde Kerstverhaal voor kinderen bij De Brinkhorst. Meer voorstellingen van Poppentheater Cassiopeia vind je in de uitagenda

Feest in de vakantie
In de kerstvakantie kun je bij De Lieve Vrouw terecht voor feestelijk jeugdtheater tijdens festival Winterkost. Er zijn toffe voorstellingen met veel extra activiteiten die al geschikt zijn voor kinderen vanaf 2 jaar.  

Een spannend verhaal
Wanneer Youri het boek 'Brief van de koning' opent beleeft hij een spannend avontuur vol met ridders, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars! Deze vakantie is de musical te zien bij Flint in Amersfoort.

Op bezoek bij de schapen
Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo is weer open na renovatie! Bezoek de schaapjes en warm je daarna op bij de houtkachel. Vanaf 22 december t/m 6 januari zijn er veel leuke workshops en activiteiten voor jong en oud.

Winkelen, spelen en lunchen
ZieZo Kidscorner is een sfeervolle kinderwinkel met een kidscafé waar van alles te krijgen is. Terwijl ouders relaxed shoppen voor kinderkleding, speelgoed of gezellig bijkletsen, vermaken kinderen zich in de speelhoek. 

Warme Winterweken
Duik van de sleebaan en warm je op bij de dieren. DierenPark Amersfoort is de hele vakantie omgetoverd tot een sfeervol winterpark! Tijdens de Warme Winter- avonden geniet je zelfs ’s avonds van een park vol lichtjes, muziek en lekkernijen. 

Leuke gezinsactiviteiten
Van 2 t/m 6 januari zijn er bij het Top 2000 Café bij Beeld en Geluid allerlei leuke activiteiten! Zo is er een gezellige familie Pubquiz en kun je ook een eigen hoorspel maken. En in het café geniet je van een drankje en iets lekkers!

Hilarisch poppentheater
Kom erachter hoe fantasie de oplossing is voor je problemen en dilemma’s tijdens de grappige muzikale voorstelling 'Het bos draaft door!' bij Idea. Dé talkshow waar dieren de oplossing vinden voor de dagelijkse problemen. 

Spelen in de vakantie
Heb jij zin om even stoom af te blazen en lekker te spelen, rennen, klauteren, bouwen, racen of te springen? Kom dan langs bij Speelboerderij De Happyfarm! Volop speelplezier en in de vakantie zijn ze vaker en langer open!


Winterpret van vroeger
Zin om weer eens te genieten van al die gezelligheid van vroeger? Kom deze winter dan naar het Nederlands Openluchtmuseum! Schaatsen, sleeën, knisperende vuurtjes en nog veel meer winterplezier!

Jumpen in de Kerstvakantie
Kom jumpen, freerunnen en chillen bij Flight Deck 53 in de rijksmonumentale Clemenskerk in Hilversum. Dit nieuwste trampolinepark van het Gooi is echt supercool! Een sportief top uitje in hogere sferen voor de Kerstvakantie.

Win een GoPro camera
In de Nederlandse musea is de gezelligste tijd van het jaar aangebroken: de kerstvakantie! De Museuminspecteurs zijn ook weer van de partij. Meld je kids aan en ze maken met hun museum inspectie kans op een GoPro camera. 

Waterpret in de vakantie
Kom in de vakantie naar R&A Sports en Swimming en doe mee met één van de spetterende workshops. Zwem als een meermin, daag je familie uit tijdens het Wipe Outweekend of maak vette jumps tijdens Trampolinefun! Plonsen maar

Escape Game in het Rijks
Een Escape Game op een wel heel bijzondere plek: het Rijksmuseum! Help jij mee om de geheime formule terug te vinden? Spannende opdrachten, puzzels en raadsels liggen op je pad! Voor iedereen vanaf 6 jaar. 

En dit is uiteraard nog láng niet alles! In onze Kidsproof-Uitagenda verzamelen we alle kerstvakantie-uitjes in en om Amersfoort 

Wil je tips met ons delen? Mail ons dan via  amersfoort@kidsproof.nl

 
Fijne vakantie!

Sherida | Kidsproof Amersfoort