4x leuke fietsroutes met kids

7 mei 2023
Vier de lente in de bossen op de Utrechtse Heuvelrug. De fietsroutes die RoutesinUtrecht samen met OpdeHeuvelrug  op een rijtje heeft gezet, zijn bij uitstek leuk voor kinderen. Je fietst door de mooie, oeroude bossen van de Utrechtse Heuvelrug en passeert onderweg genoeg plekken om even voor af te stappen. En last but not least: sluit je de route af bij een leuk pannenkoekenrestaurant.
Fiets langs de Pyramide 17,6 km
Deze gezinsroute Woudenberg en Austerlitz gaat onder andere langs de Pyramide van Austerlitz! Een leuke tussenstop, want bij de Pyramide ligt een uitgebreide speeltuin en het lunapark, compleet met botsauto's, draaimolens, een treintje en meer. Met gratis entree. Je begint en eindigt de fietstocht bij een pannenkoekenrestaurant! 



Speeltuin en schapen 15,0 km
Met de kinderroute Zeist ontdek je de leukste plekken op de fiets. Start bij Slot Zeist en fiets door het centrum en de bossen van Zeist. Ga langs het natuurspeelbos de Boswerf en de Schaapskooi Heidestein, waar je schapen kunt zien. De route eindigt bij een grote speeltuin met restaurant, Blik & Burgers, waar de kids zich kunnen uitleven. 



Bezoek de Grebbelinie 11 km
Deze kinderfietsroute bij Veenendaal begint en eindigt bij het Grebbelinie bezoekerscentrum en komt langs fort aan de Buursteeg. Wil je een kijkje nemen op de boerderij, dan is een bezoek aan de Eekhoeve een leuk idee. En ook op deze route ligt een heerlijk, kindvriendelijk pannenkoekenrestaurant. 



Kinderroute Soest 14,4 km
Start deze fietstocht bij Park Vliegbasis Soesterberg. Bezoek het museum of fiets een stukje over de landingsbaan. Ga daarna richting landgoed de Paltz waar een kabouterdorpje en doolhof liggen. Fiets langs Paardenkamp, het rusthuis van paarden, en sluit af bij restaurant 't Hoogt voor een hapje en een drankje.



Fietsen langs fietsknooppunten
Al deze fietsroutes volgen het fietsknooppuntennetwerk en zijn daardoor makkelijk te volgen! Wat is Utrecht toch een fijne provincie om in te fietsen. Er is heel veel variatie mogelijk. Fiets van knooppunt naar knooppunt, te herkennen aan de groen-witte borden met cijfers en ontdek! Pijlen wijzen de weg naar het volgende knooppunt. Meer leuke fietsroutes van RoutesinUtrecht voor het hele gezin kun je met de routeplanner eenvoudig zelf samenstellen.

Klik op de roze button voor meer fietsroutes van RoutesinUtrecht

Bingo voor onderweg
Maak je wandeling of fietsuitje nog leuker met deze toffe bingokaart. Print 'm van te voren uit en zoeken maar. Molen, lammetje, ijsjeswinkel... Bingo!



Print hem hier uit


Meer leuke uitjes voor het hele gezin vind je in onze eropuit categorie. Naar de website