De leukste winter- en kerstmarkten in de regio Amersfoort

30 november 2019
Knapperende vuurkorven, chocolademelk, kerstbomen, magische lichtjes en lachende gezichtjes. Wij zijn dol op kerstmarkten. In en om Amersfoort zijn er vele kerst- en wintermarkten die je met je hele familie kunt bezoeken. Wij zetten de leukste kerstmarkten voor kinderen in 2019 op een rijtje! Dat wordt een gezellig familie-uitje!
De leukste kerstmarkten in en om Amersfoort
Nijkerkse kerstmarkt
Bij deze gezellige kerstmarkt op 14 december in Nijkerk kun je een pirouetje draaien op de schaatsbaan op het Plein, lekkere hapjes eten en chocolademelk drinken. De plaatselijk toneelvereniging in Dickensstijl zorgt voor verassende acts en natuurlijk is er de markt vol stands met leuke kerstartikelen.

Winter Wondermarkt
Vind je ideale kerstcadeau tijdens de Winter Wondermarkt (vorig jaar de Midwintermarkt) op 15 december bij De Nieuwe Stad in Amersfoort. Vintage spullen, handgemaakte hebbedingetjes, workshops dansen, modeaccessoires, kerstversiering, kookgerei, wenskaarten en heel veel andere mooie dingen worden er te koop aangeboden. Tijdens het shoppen wordt de inwendige mens goed gezorgd met heerlijke hapjes en winterse drankjes. Daarnaast wordt er gezorgd voor muziek en zijn er leuke dingen te doen voor de kids. 

Warme Witte Winterweken
Van 21 november t/m 23 december is dit hét familie evenement in Soest. Op de vrijdagavonden kun je aanschuiven voor een stampottenbuffet of meedoen met de lichtjestocht. Op het terrein van 't Vaarderhoogt is een nostalgisch winterdorp gebouwd in de sfeer van Anton Pieck. Kinderen kunnen broodjes bakken boven het vuur, gezellig een praatje maken bij Henk de Houthakker of komen knutselen. En als je er toch bent, bezoek dan ook de levende kerststal. 

Hooglandse sferen
De Hooglandse Sferen wordt gehouden op vrijdag 13 december rondom de prachtige locatie van de Sint Martinuskerk in Hoogland. Kom genieten van de sprookjesachtige winterse sfeer. Het volledige programma wordt nog bekend gemaakt.

HoHoHof Wintermarkt
Vier de winter tijdens dit gezellige evenement in het centrum van Amersfoort. Op 19, 20, 21 en 23 december zijn er activiteiten voor jong en oud op De Hof. Wandel langs de gezellige kraampjes met leuke spulletjes en je kunt al oefenen voor het kerstdiner, want er is een heuse bakwedstrijd op 22 december! Het volledige programma wordt nog bekend gemaakt.

Kerstdorp Soest
Kom op zaterdag 21 december genieten van een gezellig kerstdorp sfeertje in Soest! Luister naar leuke verhalen bij de grote kerstboom, drink warme choco, slenter langs gezellige kraampjes vol lekkernijen en geef de Kerstman een handje.

Kerstdorp Barneveld
Rondom de Grote Kerk in het centrum van Barneveld zijn er veel gezellige winterse activiteiten tijdens de kerstmarkt met houten huisjes, lichtjes en koren. Dit jaar op 14 december kun je ook weer candle-light shoppen. Het gebruikelijke licht van de etalages maakt dan plaats voor sfeerverlichting, kaarsen en haardvuren. Diverse kerken en gebouwen worden letterlijk in de kleurrijke spotlights gezet. Kinderen kunnen meerijden in het treintje door het centrum er zijn vuurspuwers en er is een zweefmolen.

Kerstbraderie Leusden
Op 14 december kom je helemaal in Kerstsferen met een kerstverhaal, kerstmuziek, leuke activiteiten en een brocante markt met tweedehands producten. Een en al gezelligheid in Leusden. Andere jaren ging dit om het Dickens Leusden Festijn, maar door de werkzaamheden aan het winkelcentrum staat dit een aantal jaren op een lager pitje. Er zijn talloze activiteiten voor jong en oud. 

Veluwse kerstmarkt Ermelo
Muziek, lekkere hapjes, gluhwein, chocolademelk en ruim 30 kramen vol kerstartikelen zullen Ermelo op 21 december in ongekende kerstsferen brengen tijdens de gezellige Veluwse kerstmarkt in het centrum van Ermelo. 

Winterfeest Putten
Bekijk op 14 december is er het spectaculaire ijsspektakel tijdens het Winterfeest in Putten. Kinderen kunnen bij het sprookjesachtige Beleef & Doeplein van KindCentrum Putten naar hartenlust spelen, knutselen en marshmallows smelten bij het kampvuur. Er is een schaatsbaan en je kunt meedoen met een lichtjestocht.

Missen wij nog een kerstmarkt die ook superleuk is voor kinderen? Geef het aan ons door. 

We wensen je een gezellige aanloop naar de Kerst!


Tip: Kom tijdens de kerstvakantie een bezoekje brengen aan een van de 3 musea in Amersfoort. Regelmatig kun je er mee doen met leuke workshops in de vakantie. Kijk hiervoor in de uitagenda