icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Ontvoer je vader op Vaderdag

1 juni 2021
Op vaderdag zijn de kids de baas! Na een stevig ontbijt ontvoer je je partner samen met de kids om samen met supertoffe buiten dingen te doen die de kinderen hebben bedacht. Tip: betrek zoveel mogelijk de kinderen erbij die hebben vast hele leuke ideetjes.
Speel de baas op Vaderdag
Stevig mannen ontbijt
20 juni is het vaderdag en mag papa lekker uitslapen en jij met de kids extra vroeg je bed uit. Heb je namelijk voldoende tijd om het stevig-mannen-ontbijt klaar te maken. Lekker stevig en goed vullend. Er staat namelijk een druk programma te wachten.
 
Ingrediënten:
  • Bacon, 8 plakjes
  • Eieren, 4 stuks
  • Witte bonen in tomatensaus, 1 blikje
  • Geroosterd brood
Leg de plakjes bacon in de pan en bak ze lekker knapperig. Warm de witte bonen in tomatensaus op in een pannetje. Bak de eieren en rooster de broodjes. Serveer alles in gezellige schalen en op borden en zet het op de mooi versierde tafel.
 
Versier de tafel 
Gebruik bijvoorbeeld eens een groot stuk papier (bijvoorbeeld van een rol oud behang) als tafellaken en schrijf allemaal leuke, lieve berichtjes en maak mooie tekeningen op je eigengemaakte tafellaken. En natuurlijk mogen er ook slingers, confetti en ballonnen op tafel om het nog gezelliger te maken!
 
 
Cadeau-idee
Zoek je nog leuke ideeën voor een cadeautje? Wij vonden dit een leukerd én passen bij de dag! Zoek in de tuin of in het bos, park of ander natuurgebied allerlei soorten blaadjes, takjes, stokken en andere ‘natuuritems’. Maak hiervan een ‘natuurfiguur’. Dat kan een poppetje zijn (papa!) of schrijf een leuke tekst voor papa. Zet de foto als verrassing als beginscherm op z’n telefoon/Ipad/computer en /of maak er een foto van en stop hem in een cool versierd lijstje. Meer makkelijke diy cadeautjes vind je hier.
 
Tip: je kunt je cadeautje natuurlijk gezellig bij het ontbijt geven, maar je kunt het je vader ook iets moeilijker maken. Door bijvoorbeeld je cadeautje ergens in huis of in de tuin te verstoppen en een speurtocht voor hem te maken naar het cadeau toe. Maak er een schatkaart van of geef hem elke keer een briefje met een nieuwe tip. Zal hij hem vinden?
 


Echte papa-activiteiten
Heb jij al een poosje dingen op je lijstje staan die je heel graag met je vader wilt doen? Echte papa-activiteiten? Dan is dit je kans! Maak een toffe uitnodiging en geef deze bij het ontbijt. Hierop staat dat jij je vader vandaag ontvoert om buiten op avontuur te gaan...

Maak er meteen een stempelkaart van met 5 (of misschien wel 10!) activiteiten die hij samen met jou moet doen. Wat dacht je van in een boom klimmen, slootje springen, verstoppertje spelen, van een duinpan afspringen, hut bouwen, beestjes zoeken (met de gratis IVN beestjeskaart!) en natuurlijk gave buitenspelletjes doen. Onze favoriet: Vlaggenroof!
 

 
Ontvoer papa naar het strand! 
Altijd leuk: neem je vader mee naar het strand. Wist je dat je aan het strand ook hele leuke spelletjes kunt doen? We hebben een aantal leuke strandspelletjes voor je op een rijtje gezet. Misschien zit er ook wel iets voor jou en je vader tussen!

Stoer eten bij het kampvuur
Niet alleen het ontbijt is belangrijk! Al die activiteiten zorgen voor trek en dorst. Heb je bijvoorbeeld al eens ‘aardappels gehengeld in kampvuur’? Verpak de (zoete) aardappel in aluminiumfolie (kun je thuis al heel goed doen) en stop hem in het ijzerdraadmandje. Hang dit vervolgens in het vuur en wacht tot de aardappel gaar is. Dat is nog eens stoer eten!

 
En wat dacht je van zelf brood bakken boven het vuur. Zoek een lange stok in het bos en snij er samen met je pa een punt aan. Om de punt van de stok kneed je een bolletje brooddeeg, dat kun je vanaf huis al meenemen. Kijk snel hoe je brooddeeg maakt voor 10 heerlijke broodjes. Deze stok houd je een poosje boven het vuur tot het broodje gaar is. Smullen!

Niet vergeten.. 
Natuurlijk rooster je als toetje heerlijk marsmallows boven het vuur en oh, en denk je ook aan de ‘bierkoelmachine’? Maak een hengel vast aan een blikje bier en hang het in de sloot, de zee of het meer om lekker koud te worden.
 
Toegegeven, het vraagt wat voorbereiding, maar dan ben je wel verzekerd van een topdag.

Wil je hem toch ergens mee naar toe nemen? In de uitagenda staan toffe tips voor een stoer Vaderdaguitje.

Veel plezier met ‘baasje spelen’!


Sherida