Kidsproof blogTerug

Wat zijn ze schattig die pasgeboren lammetjes!

26 februari
Geniet jij ook zo van de eerste zonnestralen in het voorjaar? En word jij ook zo vrolijk van de krokusjes en de eerste lammetjes of geitjes? Lees verder zodat je weet waar je in de omgeving van Amersfoort deze schattige wollebolletjes met hun mama's kunt bewonderen en zelfs mag knuffelen!
Wat zijn ze schattig die pasgeboren lammetjes!
Lammetjesdag Nijkerk
Op 23 maart zijn er meer dan 200 schapen te bewonderen bij Schaapskudde Nijkerk aan de Flierweg. Voor de tweede keer wordt er een kijkdag georganiseerd met een heleboel leuke activiteiten. 

Lammetjesdag Schaapskooi Ermelo
Op 30 maart kun je op kraamvisite bij de lammetjes in Schaapskooi Ermelo tijdens Lammetjesdag. Inmiddels zijn er al 220 lammetjes geboren! Er is een looproute door de kooi langs de hokken en de schapen en lammetjes kunnen geaaid worden. Verder kun je meedoen met knutselactiviteiten, je laten schminken, grabbelen, zwieren en zwaaien in draaimolentje De Dieromdom, maak je een huifkarritje of drink warme chocolademelk met warme en koude lekkernijen. Tip: Je kunt tot 1 april zelfs een lammetje adopteren!

Lammetjesdagen in Soest
Bij de Familie Kuyer kun je schapen met lammetjes kijken, aaien en knuffelen op 7, 14, 22 en 28 april. Naast het kijken en knuffelen met de schattige lammetjes zijn er een heleboel leuke activiteiten voor de kids. Er staat een springkussen, je kan een rondje rijden met de huifkar, met konijnen en kippen knuffelen of een kijkje nemen bij de melkrobot.

Lammetjesdag & voorjaarsmarkt bij de Vrolijke Geit
Op 20 april is er bij De Vrolijke Geit in Putten weer een gezellige lammetjesdag & voorjaarsmarkt! Van 10.00 tot 18.00 uur is er veel leuks te doen op de geitenboerderij. Kom lekker wat eten en drinken en leef je uit op het springkussen! Er zijn verschillende kraampjes aanwezig en in de landwinkel kun je ook veel heerlijke biologische producten kopen.

Weet jij nog meer plekken waar je het jonge spul kan bewonderen. Geef het aan ons door en we zetten het erbij.

Veel knuffelplezier!

Ben je benieuwd naar andere ervaringen van Kidsproof? Kijk dan eens bij onze blogs