Kidsproof blogTerug

Sinterklaas intochten in en om Amersfoort

2 november
Hij komt, hij komt... Zijn jullie er klaar voor? Dat is mooi, want Sint en zijn Pieten bezoeken dit jaar ook weer de regio Amersfoort. Maar wanneer komen ze waar aan? Wij hebben de Sinterklaasintochten in en rondom Amersfoort op een rijtje gezet. Klik op de plaatsnaam voor meer informatie.
Sint intochten in en om Amersfoort
Zodra hij voet op Nederlandse bodem heeft gezet racet hij met zijn gevolg naar de regio Amersfoort. Waar en wanneer kunnen wij de Sint en zijn Pieten verwelkomen?

Amersfoort
Op 16 november komt hij aan in de insteekhaven van industrieterrein Isselt. Na een officieel welkom door Burgemeester Bolsius is eer een meet en greet met de Goed heilig man en zijn pieten. In de middag brengt hij een bezoek in Hoogland en kunnen kinderen hun Pietendiploma halen.

Op 17 november meert hij met zijn boot aan in winkelcentrum Emiclaer. De enige echte Klaasband is ook weer aanwezig en zodra Sint en zijn Pieten voet aan wal zetten barst het Sinterklaasfeest los. 

Daarna varen ze verder naar Vathorst. Daar worden ze op 23 november 's avonds in de Markenhaven verwacht. Vervolgens lopen ze in een gezellige optocht naar het Icoon waar het natuurlijk weer feest is.

Hoogland
Op zaterdag 16 november komt hij te paard in Hoogland aan met zijn gevolg. Het programma wordt nog bekend gemaakt.

Soest
Op 16 november is er het Soester Sinterklaasfeest. Ben jij erbij om hem en zijn Pieten een hartelijk ontvangst te geven?

Leusden
Het is altijd spannend of hij Leusden ook een bezoek brengt. Maar gelukkig komt hij dit jaar op 16 november ook weer in winkelcentrum de Hamershof in Leusden rond het middaguur.

Nijkerk
Ook in Nijkerk is het 16 november groot feest. Sint komt dan aan met de boot waar hij vervolgens met zijn Pieten een rondgang door de stad maakt.

Barneveld
Op 16 november barst het grote kinderfeest los in Barneveld. Vanaf half twee is er een warming-up met de vaste Pietenband. Sinterklaas en zijn gevolg worden om 14.00 uur verwacht.

Spakenburg-Eemdijk Op 16 november wordt het een druk programma voor de Goede Sint...., daar stoomt hij eerst naar Eemdijk en dan door naar Spakenburg.

Putten
Hij komt, hij komt....dit jaar ook met zijn boot op 16 november in Putten aan!

Ermelo
16 november zet Sint en zijn gevolg in de middag ook voet aan wal in Ermelo, waarna hij en zijn Pieten een feestelijk rondje centrum doen. 

Op 23 november bezoekt de Sint en zijn Pieten Hooglanderveen om 13.30 komt hij aan op de Hoi-Berg, na een rondje Hooglanderveen kun je daarna met hem dansen en swingen in de Disselt.

Hoevelaken
Op vrijdagochtend 29 november bezoeken Sinterklaas en zijn Pieten Hoevelaken. Het wordt een feestelijke ochtend over de markt van Hoevelaken waar kidneren hem een handje kunnen schudden of met de Goed Heiligman op de foto kunnen.

Sinterklaasactiviteiten
Vanaf 16 november zijn er nog veel meer leuke evenementen en activiteiten rondom Sinterklaas. Denk aan films, Sinthuizen, Pakjestoren, Pietenpuzzeltocht, Sint-Speurvaart, lampionnenoptocht en leuke (poppen)theatervoorstellingen. Kijk hiervoor in onze Uitagenda.


Mocht er nog een Sintintocht ontbreken, geef het aan ons door en we zetten deze erbij.

Iedereen een hele fijne Sinterklaastijd!