5x waterroutes in regio Utrecht

7 juli 2023
Water om op te varen, water om mee te spelen, water om in af te koelen en water als verdedigingswerk (Hollandse Waterlinie). Nu het zonnetje begint te schijnen en het warmer wordt is het heerlijk toeven op en langs het water. Een ochtend, een middag of de hele dag. Routes in Utrecht heeft 5 leuke waterroutes uitgezocht waar je lekker kan spetteren.
5x spetterend waterroutes in regio Utrecht & Gelderse Vallei
Onderwaterpad Kids
2,5 en 7 km
Ga op ontdekkingstocht en word een Waterbaas terwijl je aan de hand van leuke opdrachten door het gebied van de Hollandse Waterlinie wandelt. De linie is een verdedigingswerk van 85 km lang. Hier kon vroeger het land onder water gezet worden. Loop langs de verschillende forten, maar kijk uit dat je geen natte voeten krijgt. Uitrusten? Bij Fort WKU zit een gezellig theerestaurant.



Sloepenroute Vinkeveense Plassen
13 km
Geniet van de mooie natuur en kom tot rust vanaf het water! Met deze route ga je met je sloep langs legakkers, weilanden en boerderijen. Vaar door het gezellige Vinkeveen en vlak langs het prachtige stiltegebied Botshol. Trek gekregen? Maak een tussenstop bij een van de zandeilanden met strand en ga er picknicken en zwemmen.



Blotevoetenpad
30-60 minuten ontdekken
Trek je schoenen uit, want dit leuke blotevoetenpad in het Natuurkwartier in Nieuwegein gaat over diverse ondergronden van houtsnippers tot houtstronken en dikke takken. De route loopt door de modder, langs een strandje en over een spannende brug. Vlakbij het blotevoetenpad vind je ook een natuurspeeltuin waar je aan het water kunt spelen. Kortom, een heerlijke plek voor kids om hun energie kwijt te raken!



Kinderroute Austerlitz/Woudenberg
ongeveer 17,6 km
Deze leuke fietsroute met je kinderen gaat langs Austerlitz en Woudenberg. Onderweg kun je een ijsje eten en een duik nemen in het Henschotermeer, spelen in de speeltuin bij de Pyramide van Austerlitz of de historische pyramide beklimmen. Extra leuk: kies als afsluiting voor een van de vele gerechten bij pannenkoekenrestaurant Bergzicht. Dat wordt vast een topdag!



Vaarroute van Woerden naar Harmelen
13 km
Huur een sloep bij de Scheepjongens in Woerden en vaar via mooie riviertjes naar het dorpje Harmelen. Bij sluis Haanwijk kun je aanmeren om het dorpje te bezoeken. Maak een wandeling naar natuurgebied de Kievit waar originele daglonershuisjes uit 1862 staan. Bewonder de moestuin en boomgaard met oude rassen appel-, peren- en pruimenbomen.



Benieuwd naar meer gezinsroutes? Klik dan via de roze button door naar de site van RoutesinUtrecht!

Op zoek naar inspiratie voor ander soort kinderuitjes? In onze Uitagenda vind je heel veel leuke uitjes, zowel voor binnen als buiten.

Naar de website