Superleuke tips voor Moederdag: leuke uitjes en traktaties

9 mei 2023
Zondag 14 mei is het Moederdag! Een mooie dag om alle moeders eens extra in het zonnetje te zetten met een zelf gebakken taart, een lekker ontbijtje of een leuk uitje met de kinderen. Wij hebben wat toffe tips verzameld. Wat gaan jullie doen?
Superleuke tips voor Moederdag: leuke uitjes en traktaties

Ontdek de geschiedenis in musea

Tijdens de Canondagen, 13 & 14 mei, ontdek je samen de geschiedenis van NL met leuke activiteiten in musea. Maak een ritje op de stoomlocomotief, help op de boerderij, doe een speurtocht of ga aan de slag met een Cold-case koffer! Leuk en leerzaam uitje



Maak een aardbeientaart

Zelf een taart bakken voor een moeder op Moederdag? Wedden dat je elke moeder hier blij mee maakt? En met dit recept is dat een fluitje van een cent. Bekijk het recept!

Genieten in het theater

Ga op Moederdag naar het theater en beland even terug op de middelbare school.De middelbare schoolperiode. Sommige hebben leuke herinneringen eraan en anderen iets minder leuke. In Misfits verhuist Julia van Amerika naar Nederland. Plotseling is ze een buitenbeentje op haar nieuwe school. Bij een talentenwedstrijd op school krijgt ze de kans om terug te gaan naar Amerika. Ze kan goed zingen, maar heeft met haar plankenkoorts nog nooit voor een publiek gestaan. En dan wordt ze ook nog eens verliefd op een muzikant op school! wil je weten hoe dit afloop? Reserveer je kaartjes alvast.

De natuur in

Het lijkt in het Moederdagweekend prachtig lenteweer te worden. Wil je lekker met de kinderen eropuit, wandelen, fietsen of gewoon lekker buiten zijn? Bekijk deze toffe plekjes in de natuur.



Broodhartjes ontbijt

Om moeders echt te verrassen maak je boterhammen in hartjesvormpjes en besmeerd met aardbeien jam. Zo maak je die lieve aardbeienhartjes.

IJsje eten

Wie is er niet gek op ijs? Zeker met het lentezonnetje is het zo lekker om samen met je kind een ijsje te gaan eten. We hebben 5 leuke ijssalons in het centrum van Arnhem op een rijtje gezet.



Op naar de molen!

Kom met je kinderen, op 13 en 14 mei, pannenkoeken bakken met molenmeel, molenmarkten bezoeken, fietstochten maken en nog veel meer toffe activiteiten tijdens Nationale Molendag. Ontdek de molenaar bij jou in de buurt! Leuk Moederdag uitje



Samen een film kijken

Bij Focus Filmtheater draaien in het moederdag weekend leuke familiefilms zoals de alom bekende, aandoenlijke en grappige animatiefilm Knor (6+), de eerste Nederlands stopmotionspeelfilm ooit en Onder het Maaiveld junior (6+). Zonder bodem zou het leven zoals wij dat kennen niet bestaan. Maar we kennen deze wereld niet. De film Onder het Maaiveld junior brengt daar verandering in en geeft je voor het eerst een inkijkje in de fascinerende wereld onder onze voeten, de basis van ons bestaan.



Een hapje eten buiten de deur

Ontbijt, lunchen, dineren samen met kinderen, hoe extra gezellig is dat op Moederdag! Verschillende restaurants hebben met Moederdag een speciaal arrangement om je lekker te laten verwennen op die dag. Bekijk onze adresjes voor kindvriendelijke restaurants.

Kidsproof Kletspraat - Moederdag editie

'Waar denk je dat je mama trots op is?' en 'Wat zou je doen als je een dagje mama was? In de Kidsproof Kletspraat Moederdag vind je een heleboel leuke kletsvragen om aan je kinderen te stellen. Download de vragen hier gratisdoor op de afbeelding te klikken. Veel kletsplezier!



Geniet van een mooie Moederdag samen met je gezin!

Liefs, Sherida

Zoek je nog leuke tips om een andere moeder te verrassen? Bekijk ook deze 5 Moederdag tips.