Wat ga jij doen deze zomervakantie?

22 juli 2019
Het zomervakantie! Misschien ga je lekker op vakantie, niks doen en genieten van je gezin of blij je thuis. Weet jij al wat je van plan bent met al die vrije tijd? Wij hebben een aantal van al die leuke tips die je kunt doen tijdens je vakantie op een rijtje gezet.
Wat ga jij doen deze zomervakantie!
Wolven en Romeinen
Kom 'Oog in Oog' te staan met de Romeinen of ontdek wie de Wolf is in Museum Het Pakhuis Ermelo. In dit leuke doe- en beleefmuseum op de Veluwe is er tijdens de zomervakantie van alles te beleven voor jong en oud! Naar de activiteiten!

Balletje trappen
Fijn een balletje trappen deze zomer? Doe dan mee met de voetbal 3-daagse op verschillende data in de vakantie bij Voetbalschool Amersfoort. Jongens én meiden kunnen sportief aan de slag en hebben geen ervaring nodig. Bekijk alle data 

De hele zomer spelen
De hele zomervakantie kun je bij Indoorspeeltuin Plezier met korting klimmen, klauteren en glijden. Bestel voor 4 augustus de 10-rittenkaart met korting. Familie, vriendjes en vriendinnetjes mogen ook mee op de kaart.

Prinsen- & Prinsessendagen
Een leuke dag boordevol activiteiten, zoals pijl- & boogschieten, de stokpaardjesrace, theater, knutselen, een goochelshow, dansen op het bal of een ritje in een koets! Kom je ook in de vakantie naar het Paleis? 

Nieuw: vlieg als een vogel!
In DierenPark Amersfoort slinger je als een aap, duik je op als een prairiehondje en deze zomer... vlieg je als een ooievaar! In het avontuurlijke dierenpark opent er een nieuwe beleving. Ga net als de ooievaars op trektocht naar Afrika. Vlieg je mee?

Toffe zomeractiviteiten
In de vakantie zijn er in Het Mondriaanhuis allerlei creatieve workshops voor kids. Doe mee met de Victory Boogie Woogie workshop, schilder je eigen Mondriaanservies of ga aan de slag met je abstracte kunstwerk. Er is nog veel meer! 

Zie jij ze fladderen?
Deze periode zijn er altijd veel vlinders te zien bij Het Groene Huis. Loop de vlinderroute deze zomer op landgoed Schothorst en herken de vrolijke fladderaars aan de hand van het gratis vlinder doeboekje.

Gruwelijk lekkere zomer
Wat van ver komt is lekker! Is dat zo? Dat ga je deze zomer zelf ontdekken in het Nederlands Openluchtmuseum. Je kunt smaken en gerechten van ver ruiken en proeven. Bezoek ook de suikerwerkplaats en leer alles over zoet van ver. Zó leuk!

Zomerfilms
Wat is er gezelliger dan met het hele gezin in de vakantie naar de film te gaan? Deze zomer zijn er weer supergave films voor elke leeftijd! En een voordeel: bij de film is het lekker koel en droog!

Voor museumfans
Ontdek samen in de zomervakantie de leukste musea! Meld je kind aan als museuminspecteur, ze maken dan kans op deze coole Museumkids-trolley.

Zomerzwempret
Ben jij een échte waterrat? Kom in de vakantie naar R&A Sports en Swimming en doe mee met één van de zwemworkshops. Word bommetjesexpert, zwem als een meermin, leer snorkelen of doe mee met de Wipe Out! 

Wat leeft er in de tuin?
Het Universiteitsmuseum Utrecht organiseert ook deze vakantie weer allerlei leuke activiteiten! Bouw je eigen bijenhotel, ontdek wat er allemaal in het water leeft of doe interessante experimenten. Voor kids vanaf 8 jaar. 

Klaar voor de zomer?
Hittegolf of regen, weer of geen weer, bij het Nationaal Militair Museum kun je terecht voor een leuke dag! Haal deze zomer je soldatendiploma of laat zien dat jij een goede chauffeur bent in de mini-tank of mini-jeep. 

Binnen- en buitenspelen
Klimmen, klauteren, slingeren, skelteren, met konijntjes knuffelen of een rondje op de pony. Speelboerderij De Happyfarm is dé locatie om gezellig te komen spelen in je vakantie. Zowel binnen als buiten is er volop speelplezier. 

Nog meer leuke zomervakantie uitjes vind je in onze uitagenda.

Fijne vakantie!

Sherida