NIEUW: Het MediamuseumTerug naar het overzicht

Bij het meest interactieve Mediamuseum ter wereld draait het om jou! Bestel snel je tickets!
Ontdek wat jij (en jouw kind) met media doet, maar ook wat media met jou en jouw kind doet! Jullie bezoek aan het Mediamuseum in Hilversum draait helemaal om interactie. Je maakt je eigen nieuws, je ontwikkelt games, presenteert het journaal, bent een echte influencer en je speelt spellen.

Maak je persoonlijke mediareis

Voor je het Mediamuseum ingaat start jouw persoonlijke mediareis in de 'Tune-in'. Laat weten wie je bent en waar je van houdt. Hiervoor krijg je in de speciale Museum app jouw eigen profiel. Onderweg krijg je dan begeleiding en verrassen ze je. Heel cool!

Media zijn er natuurlijk elk moment van de dag, wereldwijd en overal. Zodra je het Mediamuseum binnenkomt, zie je een oneindige stroom van beelden. Deze stroom verbeeldt ons leven in media. Soms zetten ze de beelden even stil om je iets over een van de vele aspecten van media te vertellen en te laten beleven.

Vijf zones in het Mediamuseum

Je bezoek verloopt langs vijf zones. Hoe je die zones doorloopt, kun je helemaal zelf bepalen. Tijdens je bezoek wijst de Museum app je op leuke extra’s op basis van jouw interesses. En als je met je gezin bent, kun je ook in de app zien waar de anderen zijn. Per thema kun je vragen stellen of extra weetjes zien.

- Delen, hier zie je hoe we lief en leed delen in media met elkaar. Wat mag wel en wat niet denk je?
- Informeren, jij bent zelf de nieuwsmaker. Je kunt op verschillende manieren aan de slag.
- Verkopen, wat zijn de dagelijkse verleidingen waar we mee te maken hebben. Maak hier je eigen succesvolle campagne als influencer.
- Vertellen, ontdek met welke gereedschappen je een filmverhaal kunt vertellen. Je kunt je eigen speelfilm maken.
- Spelen, race door de virtuele wereld van games, bouw je eigen game of ga de competitie aan op de interactieve spelvloer.

Tickets voor het Mediamuseum

Echt een aanrader om samen met je kinderen naar toe te gaan! Klik voor meer informatie en tickets direct door via de roze button.

Beeld & Geluid

Media Parkboulevard 1
1217 WE Hilversum
Openingstijden Dinsdag t/m zondag 10:00 - 17:00 uur. Bij speciale vakantiedagen of feestdagen kunnen de openingstijden afwijken. Prijs Volwassenen €19,50, kinderen 8 t/m 17 jaar betalen €12,50 Naar de website ReserverenDirect mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lammetjes kijken!

Lammetjes kijken!

Hoera! De lente komt eraan. Overal worden al lammetjes geboren, zo lief! Komen jullie ook op kraamvisite bij de lammetjes? Wij hebben de schaapskooien in de regio op een rijtje gezet voor je.

Kom kijken & knuffelen