Voorlezen aan asielkattenTerug naar het overzicht

Jij kan oefenen met lezen en asielkatten raken gewend aan mensen en worden zo sneller geadopteerd.
Om de week op woensdagmiddag kunnen kinderen komen voorlezen aan asielkatten bij Dierenbeschermingscentrum Amersfoort. Voorlezen aan katten kan een positief effect hebben op je leesprestaties. Er is niemand in de buurt die je op je let, op de kat na dan. Ook is het voor de asielkatten goed om regelmatig in aanraking te komen met mensen en met name kinderen.

Dit zorgt ervoor dat de dieren goed gesocialiseerd raken of blijven, waardoor ze zich makkelijker zullen aanpassen in een nieuwe thuissituatie. De kans op adoptie wordt op deze manier vergroot. ! 

Wil je ook komen voorlezen? Stuur dan een mail naar kids@dbca.dierenbescherming.nl met daarin je naam, leeftijd en telefoonnummer. Voorlezen aan asielkatten is voor kinderen tussen 6 en 12 jaar.
 
Meer bijzondere kinderactiviteiten vind je op Kidsproof.nl

Dierenbeschermingscentrum Amersfoort

Loes van Overeemlaan 6
3818 GZ Amersfoort
Openingstijden om de week op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur Prijs gratis toegang Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Herfstvakantietips!

Herfstvakantietips!

Het is herfstvakantie! Even wat tijd met de kinderen doorbrengen, een boswandeling maken of een leuke locatie bezoeken die coronaproof is. We hebben weer een paar toffe uittips, maar ook thuistips voor je verzameld.

Naar de leuke tips