Zoveel herfstactiviteitenTerug naar het overzicht

Een kabouterpad lopen, speuren naar paddenstoelen of Vikingen ontmoeten bij het Groene Huis in Amersfoort
Deze herfst is er zoveel te doen in en rondom Het Groene Huis in Park Schothorst.

Herfstvakantie activiteit
Maak je eigen herfstdiertje in de herfstvakantie. Van 15 t/m 24 oktober kunnen kinderen aan de slag met de materialen die ze in de natuur kunnen vinden en hun eigen herfstdiertje maken.

Ontmoet de Vikingen
In het weekend van 16 en 17 oktober strijken de Vikingen en andere vroege middeleeuwers neer op het erf van Landgoed Schothorst. Ze leven hier twee dagen samen zodat men dit in de middeleeuwen deed. Ontdek hoe ze in die tijd aten, leefden en wat ze deden. 

Kabouterpad en Bomenwandeling

Loop het kabouterpad en ontmoet kabouter Simon en zijn vrienden. Of kies voor de bomenwandeling en probeer met behulp van de plattegrond de bijzondere bomen te vinden.

Bodemdierdagen
Ga op safari op landgoed Schothorst en tel het aantal miljoenpoten, kevers, pissebedden en andere diertjes dat in de bodem leeft. Een leerzame en spannende activiteit om samen met je (klein) kinderen te doen. 

Paddenstoelenspeurtocht
In deze tijd ploppen de paddenstoelen weer uit de grond. Haal het paddenstoelenkoffertje op bij Het Groene Huis en ontdek tijdens de paddenstoelenspeurtocht de verschillende soorten en weetjes over paddenstoelen. 

Nog meer herfstactiviteiten
Speciaal voor de kinderen van 4-10 jaar zijn er in het park Schothorst een aantal leuke dingen te doen. Op een kleurrijk werkblad staan diverse opdrachten: tekenen met herfstmateriaal, zoeken en vinden, kijken, ontdekken en spelen. 

Wil je meer info of om alvast een aantal activiteiten gratis downloaden? Klik dan op de roze websitebutton. 

Tip: Ontdek 24 culturele uitjes met kids door heel Nederland


Het Groene Huis

Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Openingstijden Zie website Prijs zie website Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs