Ontdek de korstmossenTerug naar het overzicht

Weet jij wat korstmossen zijn? Ontdek ze en kom van alles over ze te weten bij landgoed Schothorst
Rondom Het Groene Huis op landgoed Schothorst in Amersfoort is van alles te ontdekken in de natuur. Er zijn verschillende wandelroutes te vinden in de doos bij de ingang van Het Groene Huis. Daarin zit nu ook een nieuwe wandeling over korstmossen. Ontdek de verschillende korstmossen tijdens de wandeling en leer alles over dit bijzondere natuurverschijnsel.

Voor veel mensen is een korstmos een onbekend fenomeen. Dat komt omdat ze erg klein en vaak onopvallend zijn. Maar bekijk je ze van dichtbij door een vergrootglas, dan gaat er een wereld van bijzondere vormen en kleuren voor je open. Want anders dan hun naam doet vermoeden, zijn korstmossen geen mossen. Korstmossen zijn een samenwerkingsvorm tussen een schimmel en een alg die langzaam maar gestaag op de meest vreemde plaatsen kunnen groeien.

Tijdens de wandeling lees je allerlei bijzondere weetjes over korstmossen: over hoe ze leven, zich voortplanten en wat hun rol is in de natuur. Je zult ze daarna altijd met andere ogen blijven bekijken. 

Kom jij ze bewonderen op Landgoed Schothorst? Vergeet niet je vergrootglas mee te nemen! Deze activiteit is geschikt voor kinderen 14+ en volwassenen.

Tip: Nog meer leuke wandelingen op landgoed Schothorst vind je hier.

Het Groene Huis

Schothorsterlaan 21
3822 NA Amersfoort
Prijs Gratis- bij de ingang van Het Groene Huis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs