150 jaar Piet Mondriaan!Terug naar het overzicht

In 2022 is het 150 jaar geleden dat wereldberoemde kunstenaar Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren
In 2022 is het 150 jaar geleden dat Piet Mondriaan in Amersfoort werd geboren. Museum Het Mondriaanhuis wil het 150e geboortejaar van Mondriaan vieren met een ‘Feest van de Verbeelding’.
 
Het Mondriaanhuis gaat vanaf 7 maart (zijn geboortedag) 2022 Piet Mondriaan eren met een manifestatie die de vernieuwingsdrang en de verbeeldingskracht van de kunstenaar centraal stelt.

Onder de titel 'Feest van Verbeelding' wordt iedereen uitgenodigd om mee te werken aan een innovatief, inspirerend en inclusief programma.

Verder zullen er verschillende exposities zijn i.s.m. HKU, kunstenaars en componisten. Ook Kunsthal KAdE en Museum Flehite geven volgend jaar aandacht aan Mondriaan.

Cultureel programma
Het 'Feest van de Verbeelding' krijgt uiteraard een cultureel programma. Met bijvoorbeeld en groot concert met optredens van Amersfoortse artiesten met landelijke faam, zoals Miss Montreal en Diggy Dex, maar ook met medewerking van het Amersfoorts Jeugdorkest en Holland Opera.

Meer informatie volgt nog.

Tip: Bezoek eens het geboortehuis van Piet Mondriaan. 

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

12x wintertips op de Veluwe

12x wintertips op de Veluwe

De Veluwe heeft zoveel toffe uitjes voor gezinnen deze winter. Wij zijn dol op deze mooie regio! Zowel in de verschillende steden als in de prachtige natuur is er zoveel te beleven. Al nieuwsgierig geworden?

Bekijk hier alle tips!