Op zoek naar de toekomstTerug naar het overzicht

Ga mee 'Op zoek naar de toekomst'' tijdens de gloednieuwe familietentoonstelling bij het Mondriaanhuis
Deze zomer is er bij museum het Mondriaanhuis is er van 26 juni t/m 28 aug. een gloednieuwe tentoonstelling voor de hele familie. 'Op zoek naar de toekomst' is een familietentoonstelling, die jong en oud aan het denken zet over nieuwsgierigheid, vernieuwingsdrang en verbeeldingskracht.  

Zelf doen
De expositie met doe-opdrachten voor kinderen is gebaseerd op het prentenboek Keepvogel en Kijkvogel – in het spoor van Mondriaan van Wouter van Reek. In Kijkvogel herken je Piet Mondriaan, de kunstenaar die zijn hele leven bleef vernieuwen.  

Naast een kleurrijke presentatie van tekeningen uit het boek geeft de expositie met schetsen en storyboards een kijkje achter de schermen bij het ontstaan van de figuur Kijkvogel en de werkwijze van Wouter van Reek.

Doe als Mondriaan
In het Mondriaanhuis kom je van alles te weten over de kunstenaar Piet Mondriaan.  Heb je na het bezoek aan het Mondriaanhuis ook zin om een kunstwerk te maken? Ga dan in het 'Doe-het-zelf-atelier' aan de slag. Je kunt er iets maken volgens de handleiding in het atelier, maar je mag natuurlijk ook zelf iets bedenken. Of leef je lekker uit op de lego-wand.

Kinderworkhops in de zomervakantie
In het Mondriaanhuis zijn regelmatig creatieve kinderworkshops tijdens de vakantie. Tijdens een workshop ga je iets maken of doen dat te maken heeft met Mondriaan. Deze zomervakantie zijn er ook weer leuke creatieve activiteiten voor de kinderen. Zoals servies schilderen in Mondriaanstijl en schilderen op muziek. 

Klik op de roze websitebutton voor meer info, de activiteiten of om alvast kaarten te reserveren.

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Openingstijden In de vakanties is het museum ook op maandag geopend. Prijs Klik hiervoor op roze websitebutton Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Zomer bij het NMM

Zomer bij het NMM

Klaar voor actie? In de zomer zijn er extra veel stoere activiteiten bij het Nationaal Militair Museum.

Wie is het snelste op de stormbaan? Rijd zelf in een mini-jeep en meer!

Bekijk het aanbod