Voorjaarsvakantie MondriaanTerug naar het overzicht

Ontdek het Mondriaanhuis tijdens de voorjaarsvakantie, doe mee aan leuke activiteiten en workshops!
De voorjaarsvakantie vier je bij het Mondriaanhuis! Dagelijks kun je terecht in het Doe-het-zelf-atelier van het museum om je eigen kunstwerk te maken of je uit te leven op de legowand.

Daarnaast is er een leuke speurtocht en verschillende kinderworkshops. Ook is het museum in deze periode extra open op maandag 12 en 19 februari. 

Een overzicht van het programma:

Kinderworkshop: Schilderen met lef!
| 21 februari 2024, 14:00 - 15:30
Met verschillende materialen (verf, maar ook tape, papier en zand) mogen kinderen experimenteren op een schilderdoek. Wat het wordt mogen ze helemaal zelf bepalen. Helemaal in de geest van Piet Mondriaan! 

De kunst van het weglaten
| 19 februari van 14.00 - 15.30 uur
Onder het motto ‘abstraheren kun je leren’ ga je tijdens deze creatieve workshop zelf ontdekken wat abstracte kunst is en hoe je een abstract schilderij moet maken.

Kinderworkshop: Servies schilderen | 23 februari 2024, 14:00 - 15:30 uur
Beschilder een bord, mok of kommetje in Mondriaankleuren. Ondertussen leer je iets over de beroemde kunstenaar. Wie was Piet Mondriaan en hoe bedacht hij zijn schilderijen? 

Speurtocht

De kunstenaar Piet Mondriaan is vooral beroemd om zijn schilderijen met zwarte lijnen en gekleurde vlakken. Wil je meer te weten komen over Mondriaan? Speur dan naar de verborgen puzzelstukken in het museum. De speurtocht is gratis en geschikt voor kids van 7 t/m 12 jaar.

Doe-het-zelf-atelier
Neem een kijkje in het Doe-het-zelf-atelier, maak leuke opdrachten of leef je lekker uit op de lego-wand.

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Andere leuke uitjes tijdens de voorjaarsvakantie in Amersfoort en omgeving vind je in de Uitagenda! 

Mondriaanhuis

Kortegracht 11
3811KG Amersfoort
Openingstijden 10 februari 2024 t/m 25 februari 2024, klik op de roze websitebutton voor exacte tijden. Prijs Zie roze websitebutton. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Lammetjes kijken!

Lammetjes kijken!

Hoera! De lente komt eraan. Overal worden al lammetjes geboren, zo lief! Komen jullie ook op kraamvisite bij de lammetjes? Wij hebben de schaapskooien in de regio op een rijtje gezet voor je.

Kom kijken & knuffelen