icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37
icon-closeLandelijk Kidsweek wk36 en 37

Veiligheidsmuseum PITTerug naar het overzicht

Beleef de wereld van Politie, Brandweer en Ambulance bij Veiligheidsmuseum PIT in Almere!
Help, de keuken staat in brand! Weet jij de vlammen zo snel mogelijk te doven? Beleef de wereld van politie, brandweer en ambulancezorg en volg een interactief lesje in veiligheid bij Veiligheidsmuseum PIT! Geniet met het hele gezin van dit leuke en leerzame uitje!

In PIT kom je van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat hulpdiensten doen om de samenleving zo veilig mogelijk te maken. Bekijk de historische collectie met o.a. voertuigen, uniformen en wapens. Er is ook veel te doen: Speel spannende misdaadgames, neem een kijkje in een echte politiecel en volg de verkeersregels op de skelter! Ook kan je één van de speurtochten doen. Na een bezoek aan PIT weet jij hoe je bij kunt dragen aan een veilige samenleving. Leerzaam, maar vooral heel leuk!

PIT is fascinerend voor bezoekers van alle leeftijden. Iedere bezoeker van jong tot oud, ontdekt de wereld van veiligheid op zijn eigen manier. Klik snel op de websitebutton om naar de website te gaan voor meer informatie!

Wist je dat... Veiligheidsmuseum PIT ook hele leuke kinderfeestjes heeft? Bekijk ze hier! 

LET OP: het museum is nog te bezoeken t/m 21 november 2021 en zal dan definitief haar deuren sluiten.

Veiligheidsmuseum PIT

Schipperplein 4-6
1315 SB Almere
Openingstijden Zie website via de websitebutton voor de actuele openingstijden Prijs Zie website via de websitebutton, museumkaart gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Een frisse start!

Een frisse start!

Het schooljaar is weer begonnen. Na de vakantie een frisse start maken en wellicht iets nieuws uitproberen? In de categorie clubjes vind je een heleboel verschillende sportclubs, verenigingen en leuke workshops voor kinderen.

Naar het aanbod