Weer openTerug naar het overzicht

Breng een bezoekje aan Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo, vergeet niet te reserveren van te voren!
Vanaf 1 juni is het Bezoekerscentrum Ermelosche Heide en het terrein bij de schaapskooi Ermelo weer open op aangepaste tijden. Stichting Schapedrift is verheugd om jullie weer te mogen ontvangen!

De schapen gaan elke dag met herder en honden naar de heide. De terugkeer naar de kooi in de loop van de middag kan vanaf het terras bekeken kan worden. In het bezoekerscentrum is veel informatie te vinden over de schapen en begrazing, de wol, bijen en de natuur in de omgeving. Vergeet van te voren niet te reserveren als je langs wil komen!

Er is toezicht op de drukte op het terrein en indien nodig wordt het toegangshek tijdelijk gesloten. Voor het bezoekerscentrum geldt een deurbeleid; er mogen maximaal 24 personen tegelijk binnen zijn.

Mensen kunnen binnen rondkijken, informatie en consumpties halen. Op verschillende plekken kunnen handen worden gewassen. Op het terrein is voldoende ruimte om de 1,5 meter afstand te kunnen houden.

Vanaf het bezoekerscentrum kun je fijn wandelen over de hei of in het bos. Haal éen van de speurtochten of loop het lammetjespad bij de schaapkooi. 

Meer weten? Klik dan op de roze websitebutton.

Benieuwd naar meer leuke uitjes in de natuur met kinderen? Check dan de rubriek Eropuit!

Schaapskooi en Bezoekerscentrum Ermelo

Postweg 50
3852 PK Ermelo
Openingstijden Zie roze websitebutton. Prijs Gratis Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Startweken

Startweken

Schilderen, toneelspelen, dansen of een instrument bespelen. Kinderen kunnen zich weer opgeven voor proeflessen, presentaties & workshops tijdens de Startweken (7-19 sep.) van Scholen in de Kunst in Amersfoort en Leusden.

Naar het aanbod!