icon-closeLandelijk Watermonsters v2
icon-closeLandelijk Watermonsters v2

Zomer vol wateractiviteitenTerug naar het overzicht

In de zomervakantie zijn er in en rondom het Nederlands Watermuseum zoveel leuke wateractiviteiten!
De hele zomervakantie van 10 juli t/m 5 september kun je bij het Nederlands Watermuseum in Arnhem op zoek naar Watermonsters in de Jansbeek en naar de waterpunten in park Sonsbeek waar het museum zich in én onder bevindt. Maar ook is er een speurtocht naar de vriendjes van Pinguïn en de vergeten code van Professor Obie in het museum.

Watermonsters gezocht (4 t/m 12 jaar)
Gewapend met een emmer en schepnetje kan je kind naar de Jansbeek die achter het museum stroomt. Hier kunnen kinderen (samen met hun ouders) watermonsters vangen. Met behulp van een loeppotje en een waterbeestjeszoekkaart komen jullie erachter welke waterbeestjes gevangen is. Je kunt deze activiteit met of zonder museumbezoek doen.

In de Waterwerkplaats kunnen kinderen een aantal waterbeestjes van dichtbij bekijken met een microscoop. Om nóg meer te weten te komen over de beestjes kunnen ze een aantal vragen beantwoorden. Bij de juiste antwoorden krijgen ze de zoekkaart mee naar huis, zodat ze ook in de buurt kunnen bekijken welke watermonsters er in het water leven.

Waterinspecteur speurtocht (6 t/m 10 jaar)
Tijdens de speurtocht ga je als een échte waterinspecteur op pad en bij alle waterpunten in park Sonsbeek is er een leuke opdracht te doen. De speurtocht is de koop tijdens de openingstijden van het museum. Je hoeft hiervoor geen kaartje voor het museum te hebben. Vervolgens kun je de speurtocht op elk willekeurig moment starten.

Wil je het park écht een keer op een heel unieke wijze beleven? Ga dan extra vroeg je bed uit! Er zijn dan weinig mensen in het park en er ligt nog dauw op de blaadjes en het gras. Voor een jonger broertje of zusje is er de Waterinspecteur junior speurtocht. Deze kun je alleen kopen in combinatie met de Waterinspecteurtocht 6 t/m 10 jaar.

Klik voor meer informatie over alle zomeractiviteiten via de roze button gelijk door naar de site.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de leukste tips voor ouders en kids.

Nederlands Watermusem

Zijpendaalseweg 26-28
6814 CL Arnhem
Openingstijden 10 juli t/m 5 september; klik voor actuele tijden van de betreffende activiteiten door naar de website. Prijs Klik voor actuele tarieven van de entree en de losse activiteiten (watermonsters zoeken en speurtochten) door naar de site. Naar de website Direct mailen Telefoonnummer
Meer leuke tips

Tips van de maand

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Kom verkleden of doe mee met een workshop!

Kom verkleden of doe mee met een workshop!

Bezoek deze zomer Museum Flehite en ontdek de geschiedenis van Amersfoort! In het Depot Junior mag je van alles aanraken en uitproberen, er is een verkleedkist en in de zomervakantie zijn er creatieve kinderworkshops.

Dat wil je niet missen!