Spelen en ontdekkenTerug naar het overzicht

Ontdek deze zomer in Ouwehands Dierenpark Rhenen hoe bijzonder en inspirerend recyclen kan zijn!
Bijzondere route
Bekijk en bewonder deze zomer de expositie Recyle Route - van afval naar kunst bij Ouwehands Dierenpark Rhenen. De prachtige kunstwerken in de vorm van dieren zijn gemaakt van afval! Van sloophout tot afgedankt speelgoed en van melkpakken tot zwerfafval. Zo laat het dierenpark bezoekers zien welke invloed afval heeft op de natuur en dieren. 

Heel veel te beleven deze zomer
Naast de kunstroute komt het inspirerende thema ook terug in de educatie en het entertainment in het park. Enthousiaste gidsen vertellen over de kringloop van de natuur, bij de familieshow van Bamboo Bill - maak het verschil, laat hij zien hoe je kan recyclen. Speel een digitale mini-game waarin je één van de kunstwerken van dichterbij gaat bekijken of luister naar een van de bijzondere verhalen van de dierenverzorgers. 

Sta oog in oog met de dieren
Ook deze zomer ontmoet je de bewoners van het dierenpark en leer je meer over hun natuurlijke leefgebied, de bedreiging van wilde soortgenoten en wat jij kunt doen om hen te beschermen. Neem een kijkje bij de reuzenpanda’s, het jonge Afrikaanse olifantje Bumi en de pas geboren nevelpanters en flamingo's. Sta neus aan neus met de ijsberen of bezoek de bruine beren in Expeditie Berenbos.

Grote overdekte indoorspeeltuin
Nog energie over? Kinderen kunnen de beest uithangen in RavotAapia. In deze grote overdekte speeljungle van 4000 m² groot en 12 meter hoog kunnen kinderen van 0-12 jaar spelenderwijs van alles leren over het leven van dieren in het wild. Klim of slinger lanhs de touwen als een echte aap, ontdek het piratenschip of neem een kijkje bij de grote vleermuis of de prairiehonden.

De allerkleinsten kunnen terecht in het speelgebied vlakbij het terras van het restaurant. Onder het genot van een kopje koffie of een lekkere snack kunnen ouders hun kinderen goed in de gaten houden.

Zelfs buiten kunnen kids zich uitleven op de springkussens bij de Maki Lounge, terwijl volwassenen genieten van een hapje en een drankje op een van de terrassen. 

Wil je meer weten of alvast tickets reserveren? Klik dan op de roze website button. 

Ouwehands Dierenpark Rhenen

Grebbeweg 111
3911 AV Rhenen
Prijs Zie website Naar de website Telefoonnummer
Meer leuke tips

Blogs & filmpjesAlle blogs

Uitgelicht

Nieuw: Universiteitsmuseum Utrecht

Nieuw: Universiteitsmuseum Utrecht

Het vernieuwde UMU is vanaf 6 september open! Een fantastisch familiemuseum vol onderzoek en wetenschap waar je zelf aan de slag kunt.

Komen jullie ook speuren en ontdekken?

Naar het UMU