icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

14 x Lente en Paastips

30 maart 2021
Hoera, het is nu écht lente! Wij waren er aan toe, de lente! Weer knoppen aan de bomen, dartelende lammetjes in de wei, langer licht én een lang paasweekend voor de boeg. We hebben een overzicht van de (coronaproof) uitjes gemaakt. Hieronder zie je wat er allemaal te doen is.

🎼 Kindermuziekweek

Van 9 tot en met 18 april is het in heel Nederland Kindermuziekweek! Met een barstensvol programma van concerten, workshops, livestreams, muziekhelden en andere activiteiten. Bekijk snel wat er te doen is voor kids van 0 - 12 jaar! 

Decathlon Splashweken

Ben je een waterratje? Dan zijn de Decathlon Splashweken van Watersportcentrum Sloterplas in de meivakantie echt iets voor jou. Ze spelen zich vooral af op en rond het water! Kom Optimist zeilen en meerkampen! Schrijf je snel in.

Kom je narcissen plukken?

Dé top tip voor deze lente- en Paas-dagen! Kom samen narcissen knippen bij de Pluktuin Amstelveen en schilder er meteen een mooi vaasje voor. Open di. t/m zat. en ook op Tweede Paasdag. Wel even vooraf reserveren!

Ga speuren met Pasen!

Wat een leuke wandeling! Wij deden de kinderspeurtocht Oude Stad: Langs de Waag, het Paleis en over de Wallen- nu nog heerlijk rustig-. Je ontdekt zoveel bijzondere weetjes, echt tof. Nu tijdelijk met Kidsproof korting dus bestel snel! Nu 20 % korting.

Zwemles zonder wachtlijst!

Zoek je een goede zwemschool voor het ABC diploma, zonder wachtlijst? Bij zwemschool De Winter Sport in Hilversum kun je direct terecht! Andere ouders uit Amsterdam gingen je al voor. Plan meteen een proefles.

Op zoek naar poffertjes

Leuke wandeling of heerlijk fietstochtje langs de Amstel en dan...poffertjes! Wat een lekkere verrassing is dat! Met de QR code hou je live in de gaten waar de Poffertjesboot ligt. Zodat je er niet per ongeluk voorbij fietst natuurlijk!

Waar ligt de Schat

Schat zoeken in de buurtGeochaching is super populair, en wij snappen wel waarom. Via de app van geocaching of GPS krijg je coördinaten. Op de locatie ligt een verstopte schat die door anderen is achtergelaten. Pas op, het is behoorlijk verslavend!

Dwalen door de Jordaan

Plan met Pasen een Verhaalvontuur met je gezin! Samen met de speurkaart en de filmpjes ontdek je de Jordaan. 4+ en coronaproof. PS Amsterdam al gedaan? Haarlem en Breda hebben nu hun eigen Verhaalvontuur.

Welkom bij het orkest

Hoe werken 80 musici samen in één orkest? En hoe klinken instrumenten in hun eentje? Eva Cleven neemt je in de Kindermuziekweek op 11 april met haar vlogcamera mee naar dit gratis online familieconcert in Het Concertgebouw.

Op bezoek bij de bloesem Ja!

De Japanse kers staat bijna in bloei! Super mooi, maar drukbezocht. Daarom heeft het Amsterdamse Bos dit jaar een bezoek regeling voor het Bloesempark. Kom kort, met je gezin of max 2 personen. En bij voorkeur met de fiets!

Versier een ei

We hebben 24 tips om je gewone eieren om te toveren tot ware kunstwerkjes. Gewoon lekker makkelijk met huis, - tuin- en keuken (knutsel) spullen! Zie voorbeelden van de paaseieren, versierd zonder verf.

Pasen thuis

En weer vieren we Pasen voornamelijk thuis. Hadden we niet helemaal op gerekend! Gelukkig kunnen we er thuis ook een Paasfeestje van maken, bekijk onze Pasen thuistips.

Paasrecepten Mjam

Maak een feestje van het Paasontbijt of de brunch met deze paasrecepten! Mmm gaan we voor de carrotcake pannenkoekjes, de geroosterde bagels of toch de cruffins..... Naar de recepten ?

Kletpraat Pasen

Wat zou je de paashaas vragen? En ben je team hard- of zachtgekookt ei? Deze en meer leuke vragen voor Pasen vind je in de Kidsproof Kletspraat Pasen. Download 'm gratis!


Fijne dagen!