Een cool Quad Kinderfeestje bij Stal Oostwal

1 januari 2016
Mijn middelste zoon werd 7 jaar en dus mocht hij bedenken wat hij wilde doen met zijn kinderfeestje. Dat werd dus Quad rijden!
Kiet is deze zomer 7 jaar geworden en tja, als je dan terugkomt van vakantie, moet er natuurlijk een feestje worden georganiseerd. Dus plant ik zoonlief achter de computer en laat ik hem op Kidsproof Amsterdam door het verjaardagsfeestjesaanbod struinen.

Hij heeft al snel iets gevonden …een stoer quadfeestje bij Stal Oostwal! Dat ziet er inderdaad vet uit maar is het niet wat té spannend? Ik bel Evelien en Ben van Stal Oostwal en zij vertellen me dat deze feestjes voor kinderen vanaf 5 jaar zijn en dat er goed gelet wordt op veiligheid. Met 3 meisjes (jongste bijna 5) en 7 jongens (oudste 9 jaar) staan we op zaterdagmiddag om 12 uur op het erf van Stal Oostwal, net boven Amsterdam-Noord.Ben verwelkomt ons. Hij laat ons de quads zien waar ze straks op gaan rijden, maar ook waar de trampoline staat en waar de paardjes staan…ze organiseren ook ponyfeestjes!

Maar eerst cadeautjes uitpakken en pannenkoeken eten. In een gezellige ruimte is een grote tafel waar het drinken al klaar staat. Noa en Rosa (beide 17 jaar) begeleiden ons vandaag. En ze krijgen ook nog eens hulp van wel 5 tieners. Dit werkt goed. Bens ervaring is dat de kinderen vaak makkelijker naar de tieners luisteren dan naar de volwassenen. Echt relaxed, wij drinken gewoon rustig een koffie en eten ook een pannenkoek! Als iedereen voldoende pannenkoeken heeft gegeten verschijnen pvc buizen in alle formaten op tafel en tape. We gaan blaaspijpen maken! Dat is dus ècht tof! Noa, Rosa en wij helpen en na 45 minuten liggen er 10 coole, gekleurde, stoere blaaspijpen op tafel. De een met 4 handvaten, de andere met dubbele loop en de volgende weer met kijker erop. Deze moeten natuurlijk uitgeprobeerd worden buiten. Ben heeft een bakje met papieren pijltjes al klaar staan! Nu wordt het tijd voor quad rijden!

Omdat het de afgelopen dagen flink geregend heeft, hijsen we alle kinderen en onszelf in een overall. Het is even passen en meten totdat iedereen de juiste helm op heeft. Er zijn twee quads speciaal voor kinderen. Ze zijn klein, gaan niet te hard en werken simpel. De eerste rondjes zitten Noa en Rosa achterop. En gaat dat goed en heb je gas en rem onder controle dan mag je alleen! Wel fijn dat Noa en Rosa beide een afstandsbediening hebben waarmee ze de quad op afstand kunnen laten stoppen! Ook wij ouders krijgen een quad en rijden rondjes met de kinderen voorop! Echt gewéldig…….. wat cool! Juultje vindt het allemaal wat spannend, maar na wat rondjes bij mij voorop de quad heeft hij de smaak te pakken en ook hij rijdt uiteindelijk in zijn eentje het quadparcours!

We eindigen het uur quadrijden met een wedstrijd tussen de jarige en papa. Tja, en het is wel duidelijk van wie Kiet zijn rijkunsten heeft….van zijn moeder natuurlijk want hij wint grandioos en verdient daarmee een mooie medaille!!!

We eindigen het drie uur durende feestje met taart. Ik heb ‘m zelf meegenomen maar Stal Oostwal kan het ook regelen. En daarna laten we iedereen nog even lekker buiten spelen want daar is genoeg plek voor. Wat een fijn feestje was dit. ‘Cool, Vet, Tof’ zijn de reacties van de kids. En daar sluiten wij ons bij aan. Want wat een goede, relaxte sfeer hangt er bij Stal Oostwal. Ze nemen alles uit handen en als ouders kun je dus gewoon gezellig meedoen !

Stal Oostwal organiseert naast quadfeestjes ook ponyfeestjes. Je kunt alleen komen pony of quad rijden of een drie uur durend feestje boeken. Deze zijn inclusief blaaspijp maken of hoefijzers versieren, pannenkoeken of patatjes en taartjes eten. Kosten ponyfeestje vanaf €12 pp, Quad feestje vanaf €17 pp. Ouders gratis! Heb je een grote tuin, dan kan Stal Oostwal ook bij jou met twee kleine pony’s komen! Naast feestjes organiseert Stal Oostwal in de vakantie ook pony- en quadkampen.