Zo houd je het gezellig thuis 5 tips

5 juni 2016
Op zoek naar een leuke en praktische hulp bij de opvoeding? Charlotte Borggreve heeft een nieuw boek met 30 top tips! Lees er hier vast 5!
hoehoudjehetgezelligthuis

Charlotte Borggreve
is kinder- en jongerencoach in Amsterdam. Haar aanpak is praktisch en speels. Ze schreef er het boek Hoe houd je het gezellig thuis over, waarmee je als ouder zelf je gezin kunt coachen. Met de vijf tips hieronder ben je al een eind op weg.


Tip 1. Heb je een boos kind? Hang een “woedejas” aan de kapstok. Als je kind boos is trekt hij die aan en geeft daarmee aan of ie met rust gelaten wil worden of juist getroost.


Tip 2. Hou eens per week een gezinsvergadering: een gezellige manier om van alles te bespreken. Je kan naar elkaars week vragen, taken en klussen verdelen en elkaar complimenten geven. Iedereen voelt zich gehoord en gezien.

Tip 3. Hang complimenten voor elkaar in een complimentenboom: maak die van een paar takken of gebruik een plant. Geef echte complimenten en ook de reden waarom je het fijn of goed vindt. ('Ik vind het fijn dat je de afwas doet, want ik ben erg moe en nu kan ik even lekker uitrusten.')

Tip 4. Pubers die niet uit hun keuzes of toekomstplannen komen kun je een Moodboard laten maken: daarmee maak je gedachten, gevoelens en doelen zichtbaar.

Tip 5. Kijk wat werkt. Zoek juist als het even niet gaat naar gedrag dat wél werkte. En hoe kan je terugkeren naar dat gedrag?

Wij hebben al wat tips uitgeprobeerd en uit het boek wat opdrachtjes gedaan. Leuk en nuttig!


Meer info?
Meer tips van Charlotte? Haar boek Hoe houd je het gezellig thuis - 30 manieren om je kind en jezelf op te voeden is voor €16,95 te koop bij de boekhandel.  Kijk onder kinderwinkels- boeken of koop hem hier!SaveSave