Weer Open! We mogen weer! Deze uitjes kun je doen in juni

4 juni 2021
We mogen weer! Ook de musea, bioscopen en theaters openen weer hun deuren na de lockdown door corona! We hebben zo'n zin om er weer lekker op uit te gaan met de kids. Deze leuke tips willen we je niet onthouden!
Nieuw: Soekky in het BosMaak nú je Bosbezoek extra leuk met de kersverse app van Soekky Stories! Een lieve speurtocht door het Amsterdamse Bos voor kinderen vanaf 4 jaar. Download hem gratis thuis en wandel samen het verhaal van Vosje en het Honingbos.


Kijken & tekenen als Monet

150 jaar geleden kwam de schilder Monet aan in Zaandam. Hij werd betoverd door het mooie Hollandse landschap en de Zaanse molens. Het Zaans Museum viert dit met een tekenboekje, vaartocht en expo! 8+

Circus: Great Catch!

Drie circusvoorstellingen in een, wanneer zie je dat nou? Op 27 juni in Theater de Krakeling bij Great Catch! Een fantastische vangst van getalenteerde, jonge artiesten die je kids én jou op het puntje van je stoel laten zitten!
Er zijn max 30 kaartjes dus boek snel.

Je kinderfeestje bij Aloha

Wil je bowlen tijdens je feestje, of liever lasergamen of misschien glow in de dark golfen? Als je niet kunt kiezen, ga je ze toch allemaal doen! Bij Aloha kan dat. En ook leuk, kom je via Kidsproof dan krijg je 10% korting op het feestje!

WhatsApp speurtocht 5+

Zit je nou alweer te appen? Jahaa, want met deze gratis speurtocht krijg je de clues van de rondleider via WhatsApp! Vanaf 13 juni elke zondag in het Stedelijk Museum. Speur met de familie naar de grappigste details in de kunstwerken.

Theaterlessen zijn leuk!

Heb je 'n theatrale dochter? Of haantje-de-voorstezoon? Koester die talenten en boek theaterlessen bij de Amsterdamse Jeugdtheaterschool! In elke buurt is er wel een en de kids worden er zo vrolijk van! Tip: Proefles mogelijk.

Superstar Kinderfeestje

Word een echte superstar tijdens dit te gekke feestje van Beatzone. Eerst zingen jullie je eigen single in en daarna wordt er een gave choreografie bij gemaakt. Het feest wordt afgesloten met een mega performance voor de ouders!

Familieworkshops in Cobra

Laat je inspireren door Frida Kahlo en maak je eigen kleurrijke passe-partout of een driedimensionaal hert. Vanaf 12 juni de hele zomer op woensdag en zaterdag in het Cobra Museum. Meld je met de familie aan (kids vanaf 6+).

Heb jij koe Sam al gevonden?

Ojee, koe Sam is verdwenen. Boer Koen en het onderzoeksteam zijn hard op zoek. Helpen jullie mee het Campina Boerderij Mysterie op te lossen? Met spannende afleveringen, leuke spellen en creatieve opdrachten kunnen jullie meedoen!

WO II door kinderogen

Het Verzetsmuseum Junior heeft in coronatijd nieuwe routes gekregen voor blinde en dove kinderen én een virtuele tour. Het is nu weer open voor alle kinderen. Dit is zo'n bijzonder museum, dat moet je gezien hebben! 9+

Escaperoom feestje

De Tijdmachine, Mindcrime of the Oriënt Express. Fantastische namen voor een Escaperoom! Onze kinderen zijn dol op puzzelen en samen gamen. Zeker weten dat ik punten scoort met een kinderparty bij Backspace Escaperooms!

Zang- en Dansschool

Dol op dansen en zingen? Beatzone is een hippe Urban Dans- en Zangschool met een ruim aanbod van verschillende zang- en dansstijlen. Met vestigingen in Amsterdam Zuid en West en voor kinderen vanaf 3 jaar. Boek een proefles om te kijken of je het leuk vindt!

Goochelaar op je verjaardag

Een mooi decor, grappige trucs, een goochelstok en... hé: een duif! Hoe cool is dat! Wij boekten net een show van de Kindergoochelaar voor een optreden op school, maar voor een kinderfeestje is hij ook zo tof!

De Krakeling zoekt jou!

Hou je van theater? Toneel, komedie, muziek, dans... Ben je tussen de 8-11 jaar én nieuwsgierig? Meld je dan aan voor de KinderRaad van Theater De Krakeling! Dan mag je een jaar lang voorstellingen bijwonen & meedenken.

VOC-Schip

Heb je het al zien liggen? Het gerestaureerde VOC-schip Amsterdam ligt te shinen aan de kade van Het Scheepvaartmuseum! En nu mag je er weer in - net als in de rest van het museum. Echt 'n topuitje!

Lekker familieconcert 1+

Spaghetti met slagroom? Zou dat lekker zijn? So What geeft twee heerlijke familie concerten aanstaande zondag 6 juni. Hun beste liedjes, live op het podium, dat wordt genieten! Coronaproof, dus maar beperkt aantal kaartjes. Boek ze snel!

IVN Slootjesdagen

Ga 11 t/m 13 juni met IVN op avontuur langs de waterkant! Op ruim 100 locaties in het land staan Natuurgidsen klaar met schepnetjes, loeppotjes en zoekkaarten. Vind jij de watertor, de schaatser en de snelste zwemmer van de sloot?

Wil je per dag bekijken wat er in Amsterdam te doen is met kinderen of de familie? Bekijk dan onze Uitagenda.