Kerstvakantie uitjes die WEL kunnen

23 december 2021
Nu we deze kerstvakantie vooral thuis zijn, hebben we een kerstspecial gemaakt vol met leuke thuistips en uitjes die nog kunnen. Zo maken we er toch een fijne vakantie van!

Kerst in het Rijksmuseum

Het Rijksmuseum brengt deze vakantie het museum gewoon bij je thuis! Ga met je familie aan de slag in een van de workshops, speel Rijksmuseum Minecraft, doe de sleutel challenge, maak een fantasie vogel en meer!

Virtueel terug in de tijd (9+)

Stap in de tijdmachine en reis terug naar '40-'45. In de online versie van het Verzetsmuseum Junior wandel je met je muis door 4 huizen in oorlogstijd. Klik, luister, kijk en ontdek je hoe het leven als kind toen was.

Maak een winterhuisje

Het Zaans Museum heeft iets superleuks bedacht: Een Winterhuisje! Je vindt de bouwplaat op hun website in het Thuis-museum, mét handig instructiefilmpje. Lekker samen knippen, kleuren en knutselen in deze koude dagen! En je kunt ook het huisje in een goodiebag ophalen nadat je over de Schans hebt gewandeld. Er is een koek en zopie waar je het kan afhalen.

Nieuw: Rammelaars!

In het Joods Museum is net een nieuwe tentoonstelling met 100-den rammelaars geopend. En speciaal voor deze periode is er een Memoryspel van gemaakt. Vind jij ze bij elkaar? Ouderwets leuk gezins-spel voor deze vakantie periode. Het spel is gratis te downloaden.

Workshop ballon vouwen

Zou jij ook zo graag van die schattige hondjes en mooie bloemen kunnen vouwen van ballonnen? Grijp nu je kans want in de kerstvakantie geeft de Ballonschool workshops aan huis en online! Ze hebben nu een speciaal tarief!

NIEUW: Winteravontuur

Van Hazel en Noot in het Amsterdamse Bos. Na de kerstdiners en oliebollen even lekker een frisse neus halen? Download de nieuwste Soekky story Winter gratis en ga op pad! Zeker weten dat de kinderen lekker met je meehuppelen.

Mmm Kersthapjes

Leuk om met de kinderen de keuken in te duiken en kersthapjes voor het kerstdiner te maken. Maar wel graag de hapjes die lekker én makkelijk en snel te maken zijn! Dit zijn onze 11 favoriete zoete en hartige hapjes. Smullen maar!

Speuren in je eigen stad

Weet jij waar dit is? Lijkt wel China toch?! Met de kinderspeurtochten van de Oude Stad ontdek je allemaal leuke plekjes in en weetjes over de Jordaan of De Nieuwmarktbuurt. In je eigen tempo met je eigen gezin.Top coronaproof uitje dus!

3x Lichtjesroutes

Kunnen jullie ook wat lichtpuntjes gebruiken in deze donkere dagen? Doe de lichtjesspeurtocht, wandel de lichtjesroute en bewonder een lichtinstallatie. Super leuk als het donker wordt en helemaal coronaproof!

Gratis Familieconcerten

Kom helemaal in kerstsfeer met de 4 familieconcerten in Het Concertgebouw. Via een LIVE stream kun je op 25 en 26 december en op 6 januari genieten van Kom we gaan spelen, Pinoccio, Welkom bij het orkest en Jazz op recept.

Creeër je eigen theater thuis

Jullie weten, wij zijn dol op theater! (Hadden ook al kaartjes op zak voor deze vakantie, bleh) Maar gelukkig is er Podiumkids Thuis! Nestel je op de bank met kussentjes, dekens, hapje, drankje en kies je eigen voorstelling en maak er een heerlijke theatermiddag van!

Smaak van Amsterdam route

Frisse neus halen, lokale ondernemers helpen en lekker eten in één? Het kan met dit geweldige initiatief!: De Smaak-makers van Amsterdam. Je wandelt of fietst door de stad en verzamelt zo een heerlijke maaltijd. Leuk en lekker!

20 Kerst films en -series

Zitten we dit jaar weer meer thuis dan normaal. Wij maken er thuis gewoon een groot en gezellig kerstfeestvan met elkaar! Met deze kerst films en -series komen we de tijd wel door!

Boot in de boom!

Weet jij nog hoe het moet? Een bootje vouwen? Ga naar de website van Het Scheepvaartmuseum. Daar staan allerlei leuke knutseltips, bijvoorbeeld dit leuke bootje voor in de boom! Lief toch?

Meer lockdown tips

We hebben natuurlijk nog veel meer tips voor je. Het is een bijzondere tijd, maar dat wil niet zeggen dat we er iets van kunnen maken. Bekijk onze blogs vol inspiratie of kijk in onze Uitagenda voor het complete overzicht met lockdown tips!

Amsterdam Light Festival

Hoera, de lichten blijven aan! Helaas geen georganiseerde toers maar je kunt toch genieten van ALF Editie #10. Wandel of vaar in je eigen bootje langs deze lichtkunstwerken en doneer aan de organisatie. Dan komt er nog een #11. Naar de website