icon-closeMuziekwedstrijd wk 18
icon-closeMuziekwedstrijd wk 18

Kerstvakantie uitjes die WEL kunnen

18 december 2020
Nu we deze kerstvakantie vooral thuis zijn, hebben we een kerstspecial gemaakt vol met leuke thuistips en uitjes die nog kunnen. Zo maken we er toch een fijne vakantie van!
Overwinter 'lichtpuntjes'
Het Scheepvaartmuseum heeft vlug de bakens verzet en fantastisch leuke thuis-ideeën voor je: Scheepsbeschuit bakken, matrozenfitness, kerstbootje of periscoop maken en natuurlijk de VR tijdreis!

Zaanse knutsel ideeën
Hoe maak je een eigen koekjesmachine? Of uitzicht-ansichtkaart voor oma of opa, leuke mobile of keukenkastjeskwartet? Het Zaans Museum legt het stap voor stap uit via haar Thuismuseum! Met handige Youtube filmpjes!

Tekenopdracht Nachtwacht
Doe mee met deze mooie kerstgedachte van het Rijksmuseum. Download de tekening van De Nachtwacht, geef er je eigen draai aan en stuur ‘m op naar een verpleeghuis of opa en oma. Doe je mee?

Aaah, wat een lief engeltje!
Wil jij ook zo'n leukerd maken? Dat kan met het werkblad van Museum Ons' Lieve Heer Op Solder. Knip, kleur, knutsel én fotografeer! Wie weet win jij entrée kaartjes voor het museum!

Win jij dit cadeautje?
Het Verzetsmuseum Junior heeft een leuke prijsvraag uitgezet, mét cadeautje! Maak deze zin af: "Deze kerstvakantie ga ik me niet vervelen, want..." Stuur hem op en wie weet win jij hun kwartetspel!

De Notenkraker
Dein op 26 december met de hele familie vanaf de bank thuis mee op de heerlijke muziek van Tsjaikovsky tijdens een online livestream van de Notenkraker vanuit Het Concertgebouw.

Winter family sail!
Jaaaa een echt uitje, dus wij hebben snel geboekt! Bij Wind 'n Wheels kun je nog strandzeilen met alleen jouw gezin of gezelschap met max 2 volwassenen. Buiten, wind in je haren, racen maar!

Ridders en kastelen in LEGO
Kinderen blij en jij even je handen vrij? De Hermitage helpt met een super toffe bouwwedstrijd met LEGO! Maak thuis jouw fantasie ridderwereld in LEGO en wie weet staat het straks in de Hermitage!

Dagje schaatsen
Geen wintersport dit jaar? Natuurlijk wel! Kom lekker een dagje schaatsen op de Jaap Eden IJsbaan! Met speciale ijspret uren voor beginnende Kramers en Würsts.

Wandel bij het Waterlooplein
Vers van de pers: de wandelroute van het JHM Kindermuseum door de Waterloopleinbuurt! Een routekaart met QR code naar leuke filmpjes. Weet jij waar het Verdwenen straatje was?

Jazz op recept
Voetjes van de vloer want op 1 januari gaat het dak eraf in Het Concertgebouw tijdens dit swingende Jazz familieconcert. Gratis te volgen via een livestream geniet je vanuit de woonkamer! Swing je mee?

Museum in huis
Kom je vandaag mee op rondleiding in het Rijksmuseum? Of met Freek op avontuur in Naturalis? Ontdek het deze vakantie thuis, met Museumkids. TIP: Ze hebben ook leuke online games! Ontdek de online activiteiten.

Midwinter Mokum in OBA
Alleen voor de activiteiten van Midwinter Mokum opent OBA haar deuren. Kijk wat voor leuks er allemaal te doen is en reserveer snel want alle activiteiten zijn in kleine groepjes!

Interactief theater thuis
Wat je noemt coronaproof! De Rode Knop van Laagland is een online interactieve theatershow. Plof met je familie op de bank op 30 dec. en zoom mee! Live vanuit het Zaantheater.

Veilige frisse neus
Met dit prachtige winterweer is het heerlijk wandelen! Het Amsterdamse Bos heeft daar alle ruimte voor. Hou je goed aan de corona regels en blijf niet te lang. Dan geniet iedereen er van.

Van Gogh Museum Online
Het Van Gogh Museum neemt je met digitale verhalen en activiteiten mee langs het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh. Er zijn o.a. kleurplaten, video's, een luisterboek én voor kleuters een avontuur met de dieren uit StoryZoo.

Kerstballen pimpen: 21 tips
We hadden graag nog wat nieuwe aanwas van kerstballen in onze boom gehangen, en toen waren opeens alle winkels dicht! We gingen zelf aan de slag en pimpte onze oude kerstballen! Veel plezier met 21x kerstballen knutselen.

Nieuwe kersttraditie
Soms waait er zo'n idee van overzee dat ons héél leuk lijkt om over te nemen. Zo ook deze Amerikaanse kerstraditie "The Elf on the Shelf!' Benieuwd hoe het werkt? Lees onze blog hierover.

In onze Uitagenda zie je per dag welke uitjes/activiteiten mogelijk zijn en wat er allemaal online te bezoeken is.
Naar de Uitagenda