Lokale paas ideeën

6 april 2020
In deze tijd van 1,5 meter afstand houden ontstaan allemaal nieuwe originele (online) initiatieven van de lokale ondernemers, zoals deze; speciaal voor tijdens de paasdagen
Familie Yoga op eerste paasdag
De Kinderyogatuin organiseert eerste paasdag een familieyogales online. Kidsproof deeed al een keer meer, leuk en lekker even samen!

Virtuele paaseieren zoeken
Leuk, paaseieren zoeken met Pasen! Er zijn er 10 verstopt in de Eregalerij van het Rijksmuseum. Zoek je mee naar de vituele en kunstige eieren? Of Fotografeer je paasontbijt als een stilleven. Stuur het resultaat op en wellicht win jij een prijs!

Pesach 
Pesach is een lentefeest, vrijheidsfeest of matzefeest. Een van de belangrijkste feesten in het Jodendom. Dit jaar wordt het gevierd van 8 t/m 15 april. Vier het mee bij het Joods Virtueel Kwartier, de digitale versie van het JHM Kindermuseum.

Vrolijke tulpen
Maak er een extra vrolijk Pasen van, door een kistje tulpen te bestellen en deze zelf uit te delen of te planten! Of door voor Pasen samen met je gezin of maximaal 3 personen je tulpjes te komen plukken. De Pluktuin Amstelveen heeft de tulpjes voor je klaar staan! Wel even vooraf bellen.

Paasverhaaltje
Roos dansverhalen heeft een speciaal paasverhaaltje voor je op youtube gezet, om even helemaal in de stemming te komen.

Wat is Pasen eigenlijk?
In het Museum Ons Lieve Heer Op Solder kun je normaal een Feest Op Solder tour volgen die uitlegt welke feestdagen we wanneer en waarom vieren. Speciaal voor deze tijd even de kindervriendelijke versie van de informatie digitaal.

Bestel je Paasbrunch
Een lokale Amsterdamse ondernemer ondersteunen in plaats van zelf bakken en koken? Een extra lekkere paasbrunch kun je nu bestellen bij Proost & Stroop! Voor eerste of tweede paasbrunch of voor allebei ;-)