20x Eropuit in september: appels plukken, theater voorstellingen en meer

14 september 2022
Het bruist in en om Amsterdam! Wat een berg lieve, leuke en mooie theater- en muziekvoorstellingen zijn er deze maan! We delen ze graag met jullie. En natuurlijk ook al die andere najaarstips.

Op pad met vuurvliegje Lux

Vuurvliegje Lux woont in het Stedelijk Museum en vliegt als de lichten uit zijn door het museum. Maar nu is Lux zijn lichtje kwijt. Jij kunt het vuurvliegje helpen door met de audiotour op zoek te gaan tussen alle mooie kunstwerken.

Bon Dia, goeiemorgen | 4+

Hallooo, wakker worden! Want op 17 september wordt in Het Concertgebouw een swingend feestje georganiseerd! Reis mee over de Antillen in deze nieuwe voorstelling. Met de leukste liedjes over dieren, feestjes en buitenspelen.

Van Gogh Workshops | 6+

Elke zaterdag kun je in het Van Gogh Museum meedoen met de hele spannende workshop de schedels van Vincent. Eerst inspiratie opdoen in het museum, dan zelf kleuren mengen en dan aan de slag met je eigen schilderij.

Mokumboot: sloepje huren

Samen met je gezin varen door de Amsterdamse grachten? Huur een sloepje bij Mokumboot Verhuur en ontdek de stad vanaf het water. Opstappen is heel gemakkelijk vanaf 7 verschillende locaties in de stad.

Oud sprookje in nieuw jasje | 6+

Sprookjes zoals Roodkapje en de biggetjes, waar de wolf als slechterik wordt gezien, blijken niet altijd te kloppen. In de tragikomische voorstelling Het meisje, de jager en de wolf van De Nationale Opera kom je erachter dat dingen niet zo zijn wat ze lijken! 6+

DGAI Music school

Hans Klok, The Fletchers, TUR-G, Fenna, Tiktokchallenge, dans en muziek: DGAI Music School organiseert 17 september een supertoffe Clubmiddag voor kids tot 14 jaar! De EFE Venue gaat op z'n kop en jij kunt er gratis bij zijn!

Operahelden | 6+

Ben jij dol op acteren en zingen? Dan is Operahelden van De Nationale Opera echt iets voor jou! In dit leuke opera-kinderkoor leer je hoe je met muziek een prachtig verhaal kunt vertellen. 5 Oktober starten de lessen.

Te gekke familiemusical

Charlie and the chocolate factory is een 'heeeele lekkere' musical vol mooie nummers. In DeLaMar komt het bekende verhaal, over Charlie die een gouden ticket bemachtigt voor een rondleiding in de chocoladefabriek, tot leven. Te zien t/m 2 oktober.

Open je oren! voor saxofoon

Muziek brengt geluk, écht! Hoe dan? Dat kun je ontdekken bij deze muzikale voorstelling in Het Muziekgebouw. Saxofoniste Tineke Post vertelt haar verhaal aan Dieuwertje Blok en aan jou! En speelt voor kinderen vanaf 8 jaar.

Het Lijflied | 5+

Je hersenen, hart en darmen, hoe werken die nou precies? Ga mee op avontuur met Ina, die een reis maakt door haar eigen lichaam. Een voorstelling van De Nationale Opera en te zien in CC- Amstel, de Meervaart en Het Zonnehuis.

Nieuw: Weide (1 t/m 3 jaar)

De nieuwe interactieve voorstelling 'WEIDE' in het Black Cat Theatre zit vol verrassingen. Sommige zijn zo klein, dat het moeilijk is om ze te kunnen zien. Het zachte gras en de druppels van de ochtenddauw. Kom jij het ontdekken?

Openlucht festival

Ken je al alle instrumenten van een orkest? Ben je benieuwd wat het bosmeisje allemaal beleeft? Houd je van een speurtocht en van muzikale sprookjes. Kom dan 17 september naar Klassiek op het Amstelveld.

Kleine Theater

Rapunzel, Buurvrouw & Buurvrouw, Ietje Fietje, Assepoester....Het Kleine Theater speelt de komende maanden deze voorstellingen in het super knusse Theater De Cameleon. Met op 25 september Rapunzel! Komen jullie ook?

Zelfpluk bij de Olmenhorst

Trek je laarsjes aan en kom nu heerlijk biologische appels en peren plukken op Landgoed de Olmenhorst! Naast het plukken zijn er volop andere activiteiten voor jong en oud. Leuk uitje voor het hele gezin!

24H Zuidoost - kidsroute

Ga op 17 september met de hele familie op ontdekkingsreis door Zuidoost. De speciale Kidsroute brengt je langs muziek- en dansworkshops, de VoorleesExpress, pannenkoeken en de kinderboerderij. En allemaal gratis!

Game Night in Metaverse!

Ben je dol op actie? Doe dan op 25 september mee aan de Mind Blowing Metaverse bij JetLearn! Kom tijdens de workshops meer te weten over de nieuwste technologieën en games. De workshops zijn voor kids vanaf 7 jaar.


Met poppen & dieren

Dit is Nuna. En Nuna gaat op zoek naar het Geheim van de Wilg in het Plein Theater. Een natuursprookje met poppen op 5 oktober. Met wijze dieren, de kringloop van de natuur en het maken van een nieuw begin. Zo lief 4+.

Boek alvast voor de herfstvakantie!

Musical4daagse

Kom dansen, zingen, acteren en ervaar hoe het is om zelf op het toneel te staan tijdens de Musical4daagse. Vier dagen geniet je van magie in Schouwburg Amstelveen. Kom jij ook tijdens de herfstvakantie op het toneel staan?

ART CAMP bij ARTZUID

In de herfstvakantie is er bij ARTZUID een gaaf ART CAMP met het thema Pop Art. Je bespreekt de commercie, consumptiemaatschappij en afval-problematiek. Je maakt kennis met veel knutselmaterialen en creëert eigen kunst! Naar de website