Sint tips, november- en december uitjes en kerstkampen in Amsterdam

22 november 2020
Zo fijn dat de coronamaatregelen weer iets versoepeld zijn en we weer naar theater, musea en de dierentuin mogen! Én dat we weer kans hebben om Sint te spotten? We hebben weer leuke tips verzameld die WEL mogen!
Kom 4 dagen schaatsen!
Wat is er nou lekkerder dan een dagje schaatsen in de kerstvakantie? 4 Dagen schaatsen natuurlijk! En dat kan op de Jaap Edenbaan als je je nú inschrijft voor een van de twee kerstvakantie kampen. Lekker buiten dus geheid coronaproof!

NIEUW: Stoere Ridders
Trappelende paardenhoeven, lange lansen, stoere mannen in harnassen... pas op: de Ridders komen er aan! Wat een machtige tijd, de middeleeuwen. Duik in de Hermitage mee in het leven van tsaren en jonkvrouwen. Net open!

Sinterklaas uitjes & tips

Het kasteel van Sinterklaas
Sint nodigt jullie uit op zijn kasteel. Er zijn circuspieten, je kunt gedichten en tekeningen maken, pietengym doen, een pietenmuts knutselen, pepernoten bakken en je mag Ozosnel aaien. Zijn paard staat namelijk op de binnenplaats!

Sints speculaasfabriek
Ojee, de bakkers van de chocolade- en speculaasfabriek in het Zaans Museum willen graag speculaasjes bakken voor de Sint, maar ze zijn één ingrediënt kwijt! Kom jij helpen zoeken? Zie je meteen hoe koekjes gemaakt worden. Kids 3+. Met leuke goodiebag! 

Grappig theater voor kids 2+
2 December, bijna Pakjesavond... dus overal is inpakpapier. Maar weet je wat je nog meer kunt doen met pakpapier? Mimespeelster Judith en Jonathan op Bas laten het je zien. Een voorstelling in OCCII vol humor voor kids vanaf 2 jaar.
Reserveer snel een plekje.

Sinterklaas met Beth & Flo 3+
Voordat Sinterklaas weer naar Spanje vertrekt komt hij op 6 december samen met Beth & Flo langs bij het Pianoduo Festival Amsterdam! Kom ook en luister, zing en swing mee met dit heerlijke familieconcert in De Duif!
Boek je kaartjes.

Geef muziek cadeau!
Fijne tip: een muzikale ontdekkingsreis in je schoen! Maak jouw kind dit jaar lid van Entrée Junior. Hiermee ontdekt je kind voor slechts €5 per jaar de wereld van de klassieke muziek in Het Concertgebouw op een leuke manier.

Sinterklaasspeurtocht
Wist je dat Sint Nicolaas de beschermheilige van Museum Ons Lieve Heer op Solder is? Daarom kom je tijdens de speciale Sint speurtocht hier heel veel geheimen te weten over de Sint! Zoek je mee zondag 29 november?

November- & december-uitjes en kerstkampen

Een feest om te janken 4+
Waarom huilen kinderen op hun eigen kinderfeestje en vloeien meer tranen in december? Kom er op 6 dec. achter bij 'Een feest om te janken' in de Meervaart. Een voorstelling over hebberigheid en de ellende van verlanglijstjes.

Wolfwalkers
Vanaf 25 november draait in meerdere bioscopen in Amsterdam deze spannende en betoverende animatiefilm vol magie, vriendschap en liefde. Over een volk dat praat met wolven en in wolven kan veranderen.

Spelen op de Dam...
Met je auto over de Dam, fietsen in de Arena, het kan allemaal op dit Speelkleed van Amsterdam! Superleuk bedacht van Cityplay, echt extra leuk omdat ze de gebouwen, straten en Artis zelf herkennen.

Maak je eigen game!
Ben jij dol op games en wil je zelf een game maken? Geef je dan snel op voor het 4-daagse Lyceo CodeLab in de kerstvakantie! CodeLab is op locatie aan de Van Baerlestraat in Amsterdam of volg het online. Leuk én leerzaam!

Kerstkamp bij UP events
In beide weken van de kerstvakantie organiseert UP events dit te gekke kamp. Volgens kids die eerder geweest zijn 'één groot kinderfeest'. Met activiteiten als VR gamen, bubbelbal, lasergamen, escape room, schilderen en nog veel meer!

Voor stoere kids!
De Rimboe is terug! Deze kerstvakantie met 2 kampen van ieder 3 dagen. Vol met workshops; buiten hutten bouwen, vuurtjes stoken en bosspellen spelen. En binnen opwarmen en mooie creaties maken. Dat wordt weer vet!

Spannende toverlantaarns
Een man, een vrouw, 2 tafels en 2 schemerlampen. Dat zijn de ingrediënten van een mysterieuze reis met bijzondere wezens. Fantastisch spel met schaduw en licht voor kids vanaf 3 jaar! Te zien op 30 december bij OCCII Kinderpret.