16 Sint tips, november- en december uitjes en kerstkampen in Amsterdam

25 november 2021
Heb jij de Sint al gezien? En ben je al klaar voor de gezelligste maand van het jaar? Hier een rijtje leuke tips voor het staartje van november en alvast december. Wij werden er blij van, hopelijk jullie ook!

Notenkraker & Muizenkoning

Stap in de wonderlijke wereld van Notenkraker & Muizenkoning en beleef de magie van één van de bekendste balletsprookjes ter wereld. Een magisch en feestelijk verhaal van Het Nationale Ballet voor de hele familie!

Tof peuter- en kleuterfestival

Schiet je mee de ruimte in met André het astronautje? Of wil je weten hoeveel Haas van je houdt? In de Schouwburg Amstelveen zijn 2 lieve voorstellingen en nog meer leuke activiteiten tijdens het Prentenboekjesfestival op 28 november.

Babyconcert met Beth & Flo

Dansen mag bij de babyconcerten tijdens het Pianoduo festival! Kruipen mag trouwens ook, net als huilen, schateren en zingen. Beth & Flo geven een vrolijk mee-doe-concertje voor het allerjongste publiek. Doe je mee op 11 december?

NEW: ABCs of Amsterdam

Ken (of ben) je iemand die nét in Amsterdam woont? En (nog) geen Nederlands spreekt? Dit gloednieuwe, Engelse boekje helpt kids en ouders kennismaken met onze mooie stad. En legt o.a. uit wanneer je lekker gebruikt ;-)

Vier Chanoeka mee!

Nieuws: Het Kindermuseum van het JHM heeft een nieuwe naam: Joods Museum junior! En daar vieren ze op 28 nov. Chanoeka. Lichtfeest met die mooie 9-armige kandelaar. Kom je mee feesten en zelf een Chanoekia maken van klei?

Filmtip: Captain Nova

Bekroond met 2 Cinekid Leeuwen! In Captain Nova reist gevechtspiloot Nova terug in de tijd om een milieuramp te voorkomen. Maar niemand luistert naar deze 12-jarige... Wij waren bij de wereld-première, echt een stoere film!

Twinkelend shoppen!

Stiekem is het Stadshart Amstelveen heel fijn om te shoppen! Je kunt makkelijk parkeren en hebt een groot aanbod. En al gezien? Nu ook een hele reeks prachtig twinkelende beren! Om echt helemaal in gezellige feestsferen te komen. Shop-ze!


Winter Wonder Walk

Zien waar de geheime uitgang van 'De Nachtwacht' is? Of de verborgen tuin van het Concertgebouw? Met de Winter Wonder Walk audiotour maak je een magische wandeling door het Museum Quarter. Als foodwalk op 4, 11 en 18 dec


Actief in de kerstvakantie

Ben je na kerst toe aan wat actie? Boek dan snel dit apeleuke vakantiekamp van Monkey Moves. En kom 1 of meerdere dagen sporten proberen zoals voetbal, hockey, rugby, tennis en meer. Speciaal voor aapjes van 4 t/m 9 jaar oud!

Zo lief! Op ponykamp

Paarden en pony's aaien, borstelen en natuurlijk ook even er op rijden. Dat is toch super tof?! In de kerstvakantie organiseert de Hollandsche Manege 2 keer een 2-daags ponykamp. Wel snel inschrijven want ze zijn altijd vlug vol!

Gemixt kerst sportkamp

Bubbelballen, schaatsen, vuur maken, apenkooien... het Sport4Kidz kerstkamp is weer lekker afwisselend met buiten en binnen activiteiten. Te boeken voor een hele week, maar ook per dag. Te gek voor kidz van 6-12 jaar!

Voor stoere kinderen

Ga je mee op Expeditie Winter bij HotMamaHot? Koken, timmeren, ravotten, vlaggenroof en nog veel meer! Van 27 t/m 30 december staat de Rimboe klaar voor stoere, actieve en creatieve meiden & jongens. Echt heel cool!

Kom in de kerstsfeer!

Wil je al voor kerst in de kerstsfeer komen? Ga dan op 17, 18 of 19 december naar het Kerstspel in het Muziekgebouw. 300 Kinderen zingen de prachtigste liederen met een heus barok-orkest. En Dieuwertje Blok speelt Maria!

Tips van de Sint


Sint Nicolaas Middag

Sint Nicolaas komt op zijn eigen verjaardag naar de Bijenkorf om er een echt verjaardagsfeestje van te maken. Gezellig liedjes zingen en heel veel ambachtelijke pepernoten eten! Kom jij 'm feliciteren op 5 december?

Surprises maken

Echte knutselhelden schudden de ideeën voor een geweldige Sinterklaas surprise zó uit hun mouw, maar anderen, zoals ik, kunnen wel wat inspiratie gebruiken. We hebben een paar leuke op een rij gezet die zelfs ik kan maken!

Sint shopt local!

We #lovelocal en dat geldt ook voor het shoppen van cadeautjes. Gelukkig heeft Amsterdam mega-veel lieve en leuke kindercadeau winkels en winkeltjes. Hier ter inspiratie een lijstje met onze favorietjes

De agenda van Sint

Zoveel respect voor de beste man. Hoe doet hij dat toch; een respectabele leeftijd hebben en dan zo'n volle Sinterklaas agenda! Hij heeft 'm ons doorgegeven, dus bekijk snel waar hij opduikt en wat er allemaal te doen nu hij in Nederland is!

Veel plezier,

Dies & Liesbeth